Pozza-Kranjska Gora

Efter två dagar med träning i Pozza di Fassa, som bara ligger 10-20 min från Carezza åkte vi idag mot Kranjska Gora där vi race till helgen. Planen är att träna i Tarviso nu under veckan, vilket bara ligger 15min in på den Italienska sidan. Mycket name drop av skidområden nu;)

Vilket fall, träningen i Pozza var bra. Första dagen rätt isigt och fint då vi körde tillsammans med Italienska grabbarna. Pozza är ju även Stefano Gross hemmaplan, vilket inte är en dum hemmabacke alls för träning. Andra dagen fick vi rätt mycket snö med då det var isigit och hårt under fick vi efter en del jobb ändå ut en riktig fin träning. Skönt med två bra dagar, för kommande dagar är jag lite osäker vad vi kommer få ut. Just nu kräksnöar det ner här i Kranjska, och ryktet säger att träningsbacken i Tarviso inte hade någon superbas sedan innan. Dock inget som racebacken i Kranjska har heller, var några inne och kände där idag och det var tydligen riktigt dåligt än så länge. Dock ett antal dagar kvar till race.

Dagens resa blev inte den bästa. Gjorde en klassiker och blev lurad av GPS:n upp över ett berg. även om jag typ visste att det var fel så följde vi även efter. Är en av dom mista vägar jag kör på vintern och då även med ett sjukt snöfall. Glad att vi hade Quattro och bara tur att ingen bil satt fast i snöfallet framför oss längs den lilla, stundtals enfiliga vägen under 40-50km. Var helt säker att vi skulle mötas av en bom och stängd väg någonstans uppe på toppen längs vägen, men vi klara oss igenom och tappa väl bara 45min pga sjukt långsamma farter.
P1220545
Backen i Pozza
P1220544
Skratta lite härom dagen då jag åkte runt med en del nya grejer. Nästa års design på skidor, hjälm och även jacka. Det går bra nu;) Hjälmen från POC är en kollektion dom släpper då dom firar 10 År i år. Jag har ju inte varit med så länge, tror jag började 2008 med POC så inte långt ifrån. Vilket fall glad att hängt med dom åren och följt utvecklingen där dom är idag som en av dom ledande och mest innovativa leverantörerna på hjälm och skyddsutrustning.
P1220551

P1220556
Dag två i Pozza och en del snöfall
P1220558
Jag tillsammans med Gross. Som verkligen är byn hjälte och syns över hela byn på affischer, reklam osv.
P1220568
Haha, körde ur ett av sista åken och hamna utanför spåret, snöigt.
P1220547
Bästa med att träna i Italien är att man får en grym kaffe efter träning för 1Euro.
P1220580
Leverans av nya skidor… Nästa års friåkningslagg, Backland serien och Benchetler.
P1220587
Ute på dagens äventyr. Stannade och tog en pisspaus på denna parkeringsficka, det var dock nära att vi inte tog oss därifrån. Grävde ner rätt djupt när vi drog iväg och hängde nästan upp bilen.
P1220623
Snöfallet utanför just nu.