Kranjska recap

Sitter i Fieberbrunn just nu, körde hit efter tävlingen igår. Ja ska hänga här till Onsdag för att kolla på Matildas nästa Freeride World Tour tävling. Så idag var vi uppe och körde några åk, blev inte så många men mer för att komma ut och röra på sig.

Gårdagen och tävlingen då? Jo den blev ju lite spännande och i slutändan ganska lyckad. Först åket var från min sida väldigt dåligt, eller mer väldigt osäkert och jag körde typ 70%. Hade helt enkelt svårt med det svåra underlaget men framför allt sikten, så våga inte trycka på det som krävdes. Sedan visa det sig att det var så långsamt att jag knappt kom till andra åket. Vilket i sig var lite sjukt för jag var ändå bara typ 1,40 från andra platsen så sjukt tajt utöver Hirscher som ledde med 75/100. Hade en lite nervös väntan tills det stod klart att jag kom vidare, någon 1/100 del på min sida, men den tycker jag jag jobbat mig till.

Så til andra visste jag att alla möjligheter fanns då jag som sagt hade så liten marginal upp till topp 10 eller till och med pallen. Så fanns bara ett läge, dock var ju förhållandena ganska lika till andra nästan något värre i hur oroligt underlaget var, dock något bättre sikt och mindre snöfall.

Vilket fall satte jag ner ett väldig bra åk, dock kände jag mig inte helt säker när jag kom ner, då jag tyckte jag fega lite sista biten in mot mål. Vilket fall räckte det ju ända upp til en 7:e plats vilket jag är jäkligt nöjd med. 23 placeringar upp är inte helt fyskam, och kul att få stå i ledarboxen så länge. Betydligt roligare att bli 7a på det sättet jämfört med att leda eller ligga på pallen och köra ner sig dit. Nu lämna jag arenan med känslan att jag just varit snabbast i världen, vilket jag var i andra och det betyder en del för mig efter ha haft en något svajig resultat senaste tiden. Skönt att få kvitto på att jag fortfarande har det där sista i mig.

Nu blir det en vecka ledig, innan vi går in för finalveckan och avslutar på samma sätt där;)

Men annars måste man bara få nämna vädret, vad är det som händer. Är inte många sköna race nu för tiden. Tills i söndags fick backen som redan innan inte var i toppskikt, först ösregn under kvällen vilket sedan övergick i 30cm blötsnö. Så värsta tänkbara kombon. När vi besiktiga var det brutalt dåligt underlag, men med masa vatten genom slangar och salt så fick dom faktiskt oväntat ok underlag efter förutsättningarna, dock var ju vädret inte det skönaste med blötsnön vräkte ner stundtals. Hade varit skönt att ha lite mer vanlig vinter snart. För senaste åren har det ju blivit mer standard att att just på racedag spruta ut vatten och salt i backen, för just vädret är så varmt, det är så mjukt osv. Så skärpning där vädret;)
12819415_10205563033585463_7541712450114283044_o
Bild från igår.
P1220746
Från idag, toppen av Fieberbrunn där jag och Matilda loopa några fina skogsåk.
P1220727
Matilda försökte visa tävlingsfacet, men jag kunde tyvärr inte se så mycket av det.
P1220739
Testa mina nya Backland 109 som kommer till nästa säsong. Jag gilla dom skarpt!
P1220754
Är ju Automatic serien som nästa år heter Backland och får några ändringar på sig.
P1220693
Nedan följer bilder från i fredags då vi vakna upp I ett vintrigt och fint Kranjska innan regnet drog in.
P1220695

P1220701

P1220703

P1220719