Drömresan!

Hade en fin träningsdag där jag kör vidare lite med det jag drog igång för dryga månaden sedan. Att försöka klämma in något GS pass här och där, mest för skoj och bryta av från all slalom. Så idag tog jag tre slalomåk på morgonen innan jag bytte och hoppa in i GS banan. Var ändå ganska tuff och utmanande sträckning idag, så fick pressa mig lite men åk för åk tog det sig och var inte helt dåligt… Men nu till något helt annat jag måste berätta.

Jag nämnde ju förra veckan att vi jobbat stenhårt för att få till en resa till Alaska, men att det fortfarande inte var helt bestämt. I helgen blev det i alla fall spikat, så på måndag direkt efter finalen hoppar jag på planet mot Alaska, vilket känns sjukt spännande. Det komiska är att Matilda och resten av ressällskapet drog redan idag, så 3 dagar efter vi spika det hela. Så jag får flyga in lite senare och hoppas dom hunnit reka allt tills jag kommer.

För mig är det lite av en dröm som går i uppfyllelse. Alaska är ett ställe jag sjukt länge velat besöka och åka skidor på då det är så pass mytomspunnet. Även om jag inte kan tänka mig ett bättre avslut på en säsong med en resa som denna, så börjar jag dock ändå fråga mig varför jag ska utsätta mig mentalt för detta. När min säsong är slut och all press borta för några månader i och med off season. Då kastar jag mig in i nästa utmaning direkt, där nerverna kommer få sig en betydligt större omgång än under racesäsong. Men det är det som driver mig också. Att utmana mig själv och uppleva saker som dessa på skidor är det jag älskar mest.

Det som känns bäst är att jag kommer vara där borta med ett bra gäng och nära kompisar, med Matilda, Henrik Windstedt, Oskar Enander (fotograf), Alexander Rydén (filmare).

Så vårt mission är att flyga heli, samla ihop så bra foto och filmaterial som möjligt för lite olika idéer och projekt vi ska göra. Jag ska bara sätta på mig turbyxorna när jag flyger över, för vädret är ju ett av dom stora problemen, att få bra väder så man får komma ut och flyga. För jag är ändå där relativt kort period.
Untitled9
Här är en samling av lite bilder Oskar tog ifjol, så det är detta jag drömmer om. Spines och lössnö!
34
Och här är en bild från gårdagen, eller snarare skärmdump. Hade varit magsikt att fota detta på riktigt med ljuset och snön som yrde på bra. Kanske dock satte på lite väl hårt sladd ur hårnålen molnet att dömma.
33
Sedan öve till dagens GS, där det inte bjöds på sol och mys. Utan snarare moln och flatljus.
35