Teamevent och redo för slalom

Ska nog fatta mig kort vore skönt att sova rätt så snart, klockan står runt 05 imorgon då första starten redan drar igång vi 8.30 tiden. Vi har som sagt säsongen sista slalom imorn, vilket känns helt sjukt att vi redan är här. Som vanligt bara flyger vintern förbi.

Så det gäller att passa på att njuta och ta för sig där ute, för efter imorgon är det väl 8mån till man får tävla WC igen.

Jag missade dra en uppdatering i förrgår efter teameventet där vi slutade upp på en fin fin 3:e plats och håller traditionen vid liv med att typ aldrig missa pallen på dessa event. Som vanligt var det en riktigt rolig tävling och laget körde grymt. Kändes lite jobbigt att missa finalen med dom ynka 6/100 som skilde oss mot Schweizarna. Där grämer jag mig lite att jag inte tog chansen och stängde matchen, utan gjorde ett kostsamt misstag som kosta oss finalen. Förlora sedan finalmatchen på köpet men där rädda kollegorna upp så vi fick med oss pallplatsen hem ändå, skönt med grymma lagkamrater ibland.

Ett mönster som följer mig lite är att jag under dessa Team event ofta hamnar i den något långsammare banan, vilket även var fallet igår. Även om dom var väldigt jämna igår. Detta för tränarna trodde att Myhrer att större potential att sätta snabbaste tid i den snabbaste banan, vilket är viktigt då det blir 2-2 matcher, och då kunna gå vidare på tider. Men detta gör att jag oftast får rätt tuffa matcher, att kriga och vinna från den banan. Samma gäller att jag oftast även får möta deras bästa gubbe, som dom sätter in just i den ”snabba” banan.

Ingen bortförklaring men mer fakta om hur spelet bakom går till. Där kanske vi måste tänka om lite, det kan vara tvärt om nästa gång att jag känns hetast för dagen. Men att man då vågar sätta den hetaste åkaren för dagen i den ”långsamma” banan för att man tror han även vinner där och tvärt om. Så man vinner fler heat via lite järv coaching.
P1230248

P1230251

Untitled444
Jag mot Grange på den övre och Myhrer i en av hans fantomsvängar, där han går in och sätter ned foten på allvar med sina sköna dubbelpunsch. Foto: Zoom-agence
Untitled333
Arenan och pallen. Är tajt där uppe med alla åkare. Foto: Zoom-agence
P1230262
Byggis i friåkningen under dagens träning. En träning som var magiskt skön, fint väder och sånt där underlag som gör att man bara känner sig grym.
P1230294

P1230304

P1230305