Over and out för denna säsong

Sitter i Zurich och väntar på flyget mot Alaska, hann hem till Engelberg och packa om igår kväll och rullade strax innan 05 imorse igen, men mer om det framåt… Nu om gårdagen och säsongen som just avslutades.

Jag fick med mig en 13:e plats igår vilket jag efter omständigheterna var rätt så nöjd med, att jag åter igen lyckades sätta ner ett snabbt andra åk och klättra 10 placeringar in bland dom 15 som får poäng. Fick dock inte till det där åket som krävdes för ännu bättre placeringar, för det fanns möjligheter då det var fruktat tajt. Jag låg efter första åket 23 av 24 åkare men var endast 1,2 sec bak ledaren. Det är sjukt!

Det komiska var att första åket kändes bra, jag tryckte på, men var inte tillräckligt fin på snön så tiden rann iväg onödigt. Men kom igen, man tappar 1sec och man är inte ens bland dom 20 bästa. Det är tuff konkurrens nu. Vilket fall, jag lyckades rätta till problem delvis till andra och knippa värdefulla poäng då jag tog mig in bland dom 15 som endast är dom som får poäng på finalen.

När jag nu summerar säsongen så är det långt ifrån vad jag hoppats och trott på. Efter fjolåret var målet inställt på mycket högre ambitioner, fler vinster och pallplatser och jag kände mig rätt säkert på att det var det som skulle ske. Hela hösten kändes bra åkmässigt men när väl tävlingssäsongen drog igång så kom jag in helt fel och har fått slita sedan dess. Ska dock ta med i beräkningen att jag bränner ur 3 race i år, vilket jag inte brukar och det märks på uteblivna poäng och ranking. Jag har sedan Kitzbuel där jag sluta 4:a och vilket blev säsongens bästa visat att farten fortsatt är hög när allt stämmer, låg 4:a Schladming innan jag brände, låg tvåa i Japan, hade snabbast åk i Kranjska.

Vilket fall, jag är långt ifrån nöjd och när man gör allt för att försöka bli bäst och det istället går åt andra hållet, känns det lite tungt ska jag erkänna. Nu har jag redan enorm revanschlust i kroppen, och när jag får den blir jag sugen att bara gå in i sommaren träna ännu hårdare, göra allt ännu bättre osv för att ta mig tillbaka där jag vill vara. Dock är jag ganska säker att det just inte är på fysen det hänger, jag lovar er, där är jag tillräckligt bra tränad så det räcker och blir över. Så ska nog spara lite av den revanschlusten till andra element. Jag kommer göra en utvärdering över det hela när jag landat lite, och jag kommer göra förändringar framåt, för något måste jag göra… Nu ska jag tänka på något helt annat i två veckor, ska bli kul att komma till Alaska hänga med kompisar och åka skidor i dess bästa miljö.

Kort innan jag slutar. Sjukt kul med Myhrers seger igår, den har han verkligen jobbat sig till med hårt arbete och är verkligen värd efter 4 säsonger utan seger. Sista tiden på träning har man sakta men säkert sett hur den där gamla superåkningen från när han vann cupen börjat hitta tillbaka. Så för oss i laget kom det verkligen inte som en överraskning. Och efter en tyngre säsong för hela laget så betyder en seger väldigt mycket att få en seger frö gruppen.
6630d53c-d462-494c-a984-80ff280b2198
Foto: Klas Rockberg
unnamed-1
Foto: Klas Rockberg
Untitled100
Foto: Klas Rockberg