Nära men ändå så långt bort!

Med viss frustration jag skriver detta. Vaknade upp igår och gick ut för att kolla vädret vid 05-tiden, molnen låg dock lågt och tätt över dalen, så var bara sätta sig ner ta en långfrulle och invänta vädret. Sedan runt 08 tiden sprack det helt plötsligt upp, så vara bara att kasta på sig prylarna och rulla så fort vi kunde upp mot basen för att va redo att flyga ut. Dock som jag nämnde så har ju vädret senaste dagarna varit väldigt varmt och det har även blåst hårt, så vi ville inte flyga ut först utan hade som plan att släppa ut något gäng för att reka så snön hade hållt sig ok på sina ställen. Så var med viss nervositet och förhoppning vi kom upp och såg första lassen flyga ut. Dock fick vi det besked vi det inte hade hoppats på redan efter 20-30min. Första gänget kom tillbaka och lämna beskedet att värmen hade gjort att det regnat nästan hela vägen upp till dom högsta topparna, och vinden hade även gjort sitt. Så förhållandena beskrevs som katastrofala. Så var bara att lugnt sätta sig ner igen, försöka att inte tappa det helt… och typ inte börja gråta… Haha skämt och sido segt, men lite av det vi redan anat och var inställda på.

Så nu följer någon dag med fint väder, men ser tyvärr inte ut som det kommer finnas någon åkning att tala om. Det behövs bli kallare igen, komma lite snö för att det ska återställas och va åkbart igen. Dom tror tyvärr att det inte kommer hända förren efter helgen någon gång, typ först mån-tisdag. Så nu måste vi sätta oss ner och lägga en plan. Vi har biljetter bokade hem i helgen, så ser ut som det kommer bli tufft att få ut så mycket mer åkbart om vi inte ska dra ut och köra vårskidåkning och slask imorn, haha kanske inte det man hoppats på i Alaska. Men som sagt inget man kan göra något åt, kanske får bli fiske sista dagarna istället.
P1240359
En något spänd och fokuserad Oskar som spanar ut över bergen på väg mot basen.
P1240418
På morgonen när det molnen började röra sig bort.
P1240399

P1240374

P1240426
Vi och Field-gänget som satt och vänta och hängde vid basen.
P1240383
Henke
P1240387
P1230398
P1240391
Klar för dagen, på väg hemåt igen utan något idag heller.
P1230408
Haha bara en casual hugga ved-bild… men utan någon ved
P1240408

P1240437

P1240439

P1240450

P1240457