Over and out Abisko

Idag lämnade jag Abisko, har varit en rolig vecka att hänga med Shades of Winter gänget. Lärorikt att vara på andra sidan för en gångs skull, i och med att fota och inte vara den som är i fokus framför kameran. Också alltid kul att jobba bredvid riktiga proffs på kamerasidan så som Mattias Fredriksson, försöka se hur han jobbar och suga upp alla tips man kan.

Jag brukar ju bli pikad av polare att jag aldrig haft ett ”riktigt jobb”, då brukar jag kontra att jag faktiskt jobbat som målare när jag var liten, jag målade med pappa som sommarjobb några somrar, men det gills tydligen inte… Men nu tycker jag ändå jag haft ett jobb som borde räknas, anlitad som fotograf under närmare en vecka. Visst det är inte på ett kontor, men ändå;) Jag gjorde det mer som sagt för att få åka lite skidor och få vara ute i den storslagna naturen vi har där uppe…

Nu var faktiskt detta säsongen sista skidåkning, så nu går jag in för sommarlov, vilket känns ganska skönt även om jag gärna haft fler av dagarna vi haft under veckan. Men efter en tung arbetsvecka, behöver jag i och för sig verkligen sommarlov nu, haha.

Igår var det ingen åkning så vi var nere och körde isfiske nere på sjön, Torneträsk. Var härligt att hänga där nere under några timmar. Men mitt fotande var inte riktigt lika intressant och händelserikt som ute på berget. Så blev rätt uttråkad efter en stund. Jag behöver lite mer action för att hålla mig underhållen.
F23B8048
Morgonkaffe i skön ljus
F23B8041
Annorlunda outfit jämfört med race, transiver och sele. I Alaska hade vi sele om man skulle trilla ner i någon glaciärspricka för att man lättare ska kunna bli räddad, här i Abisko hade vi fotografer och filmare det om man skulle fota från heli med öppen dörr så man kunde spänna fast sig på kanten. Det fick jag i och för sig användning av även i Alaska då vi körde en del såna drop offs.
F23B8015
Utrustningen på berget. Där jag fotar med med min Canon 5D, som ni som sagt inte ser i bild.
F23B8007
Tack Abisko Lodge för en trevlig vecka. Måste boka upp en vecka nästa vår också.
F23B8126
Gänget på sjön igår.
F23B8157
Medan dom planerade fisket och vad som skulle filmas, satt jag och njöt av en fika och fota från håll.
F23B8158
Sjön utsikt upp mot Lapporten.
F23B8209
Matilda, Juli, Sandra och Roger som hjälpte gänget med fisket.
F23B8199
Dom såg lite roliga ut när ma ligger och spanar ner i hålet.
55
Matilda börjar tappa fokus medan Roger borrar nya hål för att försöka få fisk.
F23B8153

F23B8250
Fiskelyckan var dock inte så lyckad, så fick springa över till granngänget som hade dragit upp denna. Så ni kan se vad vi försökte få upp.
F23B8222
Fredriksson taggad som vanligt.
P1250582
Jag börjar bli rastlös så kör selfies med kamerautrustning för att visa hur hårt jag jobbar, haha.

P1250593
Det hela slutade med att jag faktiskt körde 10st max 30×30 sec intervaller på isen, för att bli varm och fördriva tid.
P1250590
Att springa med skoterkängor är inte helt lätt faktiskt, men funka rätt fint ändå. Blev bara tyngre för benen.