Fystest

Kom just tillbaka ner till Stockholm efter två dagar med tester uppe i Östersund. Dagarna har väl inte varit fullspäckade men det krävdes en hel del vila mellan testen i måndags och dom till idag. Testpaketet ser lite annorlunda ut till i år och jag gillade vad jag såg, dock därför svårt att helt kunna jämföra och förstå hur man prestera. Men allt ska utvärderas så får vi se vad som går att analysera och få som feedback. Idag körde vi ett mer klassikt V02 max test på löpband, alltså ett maxtest där man ska springa tills man stupar och få ut syreupptaget. Testet tar ju oftast mellan 6-10 min så inte allt för länge, men ändå rätt jobbigt och en del smärta (mentalt) att övervinna. Det här är alltid min starka sida och jag tyckte jag prestera bra även nu och var nöjd med vad jag såg. Jag har ju sprungit betydligt mindre klassisk löpträning, så var bra att se att värdena är fortsatt höga.
DSC06343
Det var här inne vi spenderade tiden i måndags. Körde alla möjliga hopp på kraftplattorna i mitten. Kraftplattorna kan mäta kraftutveckling, balans mellan ben och all annan möjlig data.
DSC06344
Jonas Enquist, ny fyskordinator för herrsidan ser över och analyserar datan från hoppen.
DSC06341
Byggis nere för räkning.
DSC06345
Vi körde två jobbiga hoppserier på kraftplattorna. Först 90 sec ”stamping”, lätt sagt snabba fötter och så hög frekvens och många touch i golvet under 90 sec. Jobbigare än man tror faktiskt. Sedan urcykling 8min innan v körde 90 Sec med countermovement jumps (upphopp från 90 grader). Börja trycka så högt du kan och sedan hålla höjden och matta på max antal som du orkar under dessa 90 sec. Ni kan ju testa detta hemma, man stumnar rätt hyfsat.
DSC06346
Här var dagens lekplats, löpbandet med slangar osv.
DSC06347
Med trötta ben lämnade jag Östersund
DSC06348
Nu preppar jag för något annat kul och spännande. Som ni ser är det surftime!!! Sjuk pepp på den nya brädan jag hämtade upp på Alpin Garaget idag och som skickats upp i sista sekund från Surfers. Jag kan berätta mer i nästa inlägg.