Summering av Maldiverna del 1

Sitter faktiskt på flygplatsen i Male, Maldiverna med lite vemod i kroppen på väg hemåt nu. Vi har haft en underbar vecka så känns trist att det redan är slut. Men då det också är en väldigt liten Ö resorten ligger på, är 8 dagar ganska lagom. Är snarare surfen som man just börjat komma igång med och gärna hade krigat på några dagar till med. Vi sitter redan och snackar och planerar för en höstsurfresa, kan bara inte vänta ett år till nästa gång igen.

Är väldigt nöjd med resan i alla fall, resorten i sig med boende, mat och allt var till en början bra men inte top notch. Vi hade en så kallade beach villas som låg längs strandkanten, men efter 3 dagar bestämde vi oss för att uppgradera boendet till Ocean Villas vilket kostade lite mer och något vi ”snålat” på från början, men den uppgraderingen var helt klart värt det. Boendet blev helt plötsligt magiskt och mycket andra saker följde även med. Då maten var så kallad ”all inclusive”, så fick man när man bodde i Ocean Villas även flyttas till en bättre och betydligt mysigare middagsställe längs vattnet, så där vi första dagarna under middagarna var 50-100 pers och åt i matsalen satt det helt plötsligt 10-20 runt omkring dig och betydligt lugnare och mysigare värt en bröllopsresa. Så om jag innan uppgraderingen hade utvärderat resorten till mysigt och nice, så kan jag efter bara säga att det var sjukt jäkligt nice;)

Vidare till surfet som också vägde in en hel del, det var redan från första dagen magiskt. Även om det tog till sent dag 2 innan jag våga ut på brytet på Resorten, då det var för stort till en början, så tog vi båtturer till närliggandes bryt och resterande dagar bjöd vågen på resorten på magiska åk. Ganska tuff, snabb och utmanande våg, men sjukt lärorik. Då det även var samma gäng som hängde där under veckan och surfa, vilket blev en liten community vid sidan av alla andra gäster på resorten, så lärde man känna väldigt många och det var sjukt trevlig stämning mellan alla ute på lineupen, man snacka och hjälpte varandra. Folk försökte inte ”sno” vågor utan ge alla chansen så gott det gick. Något jag aldrig varit med om. Var framför allt sjukt mycket brasilianare och Australiensare där, vi var ända svenskar.

Även om jag som alltid fått slita sjukt mycket, alltså kraschat, blivit blåslagen, och fått äta liter-viss med vatten så kan jag ändå summera det som bästa surfresan. Jag har aldrig fått så många fina vågor och långa åk, men om ni skulle fråga någon från resorten hur dom minns mig så är det ju inte killen som rippa stället. Är nog snarare svensken som kriga till sig någon våg då och då, men som oftast bjöd på sköna krascher, haha. Dock fick jag stående ovationer för resans sista våg idag, med då bedömdes jag självklart efter vad jag visat sedan innan. Och det var en rolig grej med stället, vågen bröt ju bara mellan 50-100 m ut, så man kunde ju hela tiden följa allt på nära håll. Dom flesta höll dock väldigt bra nivå och surfa betydligt mer än en vecka per år. En kille svara när jag fråga hur ofta han surfa hemma i Brasilien och han svarar, menar du i veckan? ”Typ 3-4 ggr i veckan kanske”. Hmm, så typ så mkt man själv åker skidor alltså.

Nu flyger vi, här följer del 1 av 2 i en bild mania från veckan.
DCIM103GOPRO
Matilda i väntan på vågor.
DCIM103GOPRO
Måste åter igen tacka Surfers för grym hjälp med val av bräda. Dock pajde jag den halvvägs in i resan, en Japan som snodde en våg av mig och satte sin långbord fena i brädan vilket jag märkte alldeles för sent efter vi lämna brytet. Detta var när vi var på båttrip. Men som tur var hade jag en back up bräda med mig.
F23B9064
Matilda guppandes i solnedången
F23B9092
Där hon fick en lång och fin våg på longboarden. Hon tyckte dock hennes stans var lite bred, men då är vi två om det. Var en som gav mig feedback i stil med. ”Hmm, du står extremt brett, du kanske ska flytta ihop fötterna lite”
F23B8422
Solnedgång
DSC06615
En annan solnedgång och kväll framför surfet

DSC06674

F23B8441
Vårt nya rum i Ocean Villas med skön utsikt över vattnet då dom ligger i vattnet.
F23B8491

F23B8454
Uppgraderingen innebar även kaffemaskin på rummet, vilket också var bästa kaffen på ön, så bara där blev allt mkt bättre och värt det.
F23B8565

F23B8589

DCIM100GOPROGOPR0048.
En regnig surfsession, det kom och gick några störtskurar men försvann lika snabbt som dom kom.

F23B8600
Lite roliga tavlor och texter vid Lohis brytet
F23B8599

F23B8601

F23B8602

DSC06605

F23B8728

F23B8643
Haha som oftast såg det ju ut så här, krasch… Och som ni ser håller jag för näsan, vilket är en liten rolig reflex jag alltid gör när jag kraschar för att inte få in vatten i näsan. För om jag inte håller för måste jag tryck ut luft ur näsan och får ju typ andnöd efter 2-3sek under vattnet. Som jag skrev på Instagram om samma bild, ”kanske inte gör dig till tuffaste killen på brytet att göra så här, men vad gör man inte, vill ju inte få vatten i näsan”
P1250872

F23B9027
Eller så här
P1250733

F23B8653
Dock fick jag som sagt några riktigt fina och långa åk, här är några bilder från Lohis där jag är på brädan. Fler kommer i nästa inlägg.
F23B8681

F23B8779

P1250808
Efter att kriga så mkt så kan några få vågor göra dig så här glad och om man blir så här glad måste man tycka det är rätt roligt. Tror bara skidåkning och surf som får mig att le så här.