BETWEEN

Matilda var ju senaste åren del av en filmproduktion som heter Shades of Winter, där hon tillsammans med dom andra i gänget senaste två säsongerna jobbade på en ny film. Den filmen/dokumentären blev klar i och med resan i Abisko som jag var med på i våras. Vilket fall Shade of Winter: BETWEEN kommer ha premiär i München den 7 oktober, och där kommer jag var på premiären. Det kommer nog vara rätt tungt och känsligt, men samtidigt fint. Jag vill vara där och är säker på att filmen kommer vara grym, för jag vet vilket jobb gänget med Sandra Lahnsteiner i spetsen som producent lagt ner på den.

Alla dessa saker, är många frågor jag fått ta hand om och ta ställning till sedan olyckan. Vad gör man med pågående material eller klart material. Jag bestämde mig dock snabbt att jag såg ingen anledning att något ska stoppas eller gömmas undan, är så mycket bra grejer, särskilt en film som denna som ligger så mycket arbete bakom. Genom den kommer Matilda fortsätta inspirera.

Det var inte planerat från början, men jag ville och många andra också, att det kommer bli en Shadespremiär i Stockholm senare i höst. Datum och mer info om den kommer längre fram.

Freeride World Tour la även idag upp en video till minne av Matilda.
Som ni kan se här.

Dom la upp en liknande efter Estelle Balet borgång, där jag såg nu att Matilda 30:e juni dela och skrev så här,
”Estelle, you were such an inspiration sharing your positive, humble and warmhearted spirit with everyone around you. And you always made the rest of us laugh. You will be forever missed ❤️”

Väldigt jobbigt att läsa, då Matilda så nära inpå drabbades av en liknande utgång och nu den texten lika gärna kunnat vara om henne själv.
f23b7152

BETWEEN earth and sky, ocean and mountains, old friends and new, between daily challenges and once-in-a-lifetime thrills – follow the Shades of Winter crew on their journey around the globe. Their adventure takes the women from a volcano in Hawaii to daring descents of Alaska’s mythical giants, from sparkling waves to glittering powder – and always towards adrenaline-fueled highs, lasting memories and true friendship.

The film Between will also feature a tribute to the late freeskiing star Matilda Rapaport to keep her inspiration alive.