World Cup-backen

Dagens träning var riktigt rolig och utmanande, jag skrev upp mig själv att idag åka med dom stora grabbarna i World Cup hanget idag. Var sugen på lite utmaning och en mer riktig för att se vart jag hamna lite med åkningen där och efter vi var klara med passet så var jag rätt nöjd med vad jag presterat. Det är ingen superlätt backe, den trycker på rätt bra, men jag tyckte jag fixa det helt ok.

Ni kanske märker att jag åker lite mer GS en vanligt. Jag bestämde mig ju i våras att faktiskt börja träna lite med slutet av förra säsongen och även denna, för att få bryta av lite från slalomen och även dra lite nytta av det som teknikträning för slalomen. Så när man ska göra det är det ju kul att det också går ok att åka.

Planen är mer att använda det om träningsverktyg, inte att försöka starta Sölden eller så, mer för att bli bättre i slalom av det… Sen är man ju dum nog att luras sig själv att ändå ha i bakhuvudet, att jag nog ska kunna få till GS:n så pass för att kunna stå på start någon gång i vinter på WC. Så vi får se;)
dsc08005
Var uppe rätt tidigt idag, så pass att solen ännu inte hunnit upp över bergen.
dsc08003
Så hann med lite tid med telefonen innan vi drog igång med uppvärmningen på toppen.
dsc08008
Här är brantast delen av backen, sedan kan man köra hlea vägen ner så man får upp mot 50sec bana, vilket känns i lungorna på dryga 3000m.
dsc08025
Slide av banan efter något åk. Skönt ljus som faller in från sidan.
dsc08034

dsc08062
Andre i en skön ingång på branten. Dagens svåraste käpp då det faller på så hårt, så sjukt svårt att hålla tajt på den och linjen.
dsc07994
Ombyte och gött surr med fransmännen på toppen.