La Pavoni

Jag har ett tips till er om ni inte vill kunna somna på kvällen… Köp en ny espressomaskin och testa, justera och drick lite väl många espressos under kvällstid. Ja då somnar man inte i första taget;) Jag gjorde precis detta igår då jag fick en ny maskin levererad igår. Så mellan 18-21 drack jag nog 8-10 espressos, någon för mycket även för min del, men bara för att justera och hitta rätt inställning på maskinen.

På lägret och en vilodag låg jag och surfa espressomaskiner, vilket jag gör rätt ofta. Då hitta jag en maskin jag varit lite sugen på en längre tid, en La Pavoni, vilket är en manuell maskin av klassik modell som har funnit sjukt länge. För mig är den 50% kaffe, 50% design och inredning. För jag valde den som är mässing/guld, sjukt snygg. Det bästa var att jag hitta den på en Italiensk sida där jag kapa priset med nästan halva mot vad jag vet att vissa Sverigebutiker säljer den för. Så jag kunde inte hålla mig längre.

Direkt efter jag beställt den, och surfade vidare lite, så hitta jag dock min drömmodell som jag tidigare inte sett, men nu vet finns och någon gång måste skaffa. Den är dock dyr, väldigt dyr, så när jag är på pallen nästa gång är det ingen klocka eller liknande som hägrar utan det är en La Marzocco för hemmabruk.

Men här följer är några bilder på La Pavonin, stilig va!
f23b9473

f23b9477

f23b9479

f23b9417
Denna bok fick jag när jag fyllde år, bok av Niklas Ekstedt. Det bästa är att jag med några vänner har ett bord på Ekstedt på fredag, så med denna bok på soffbordet bygger jag just nu upp ett löjligt sug och pepp inför det besöket.