Lyxfällan

Fredag och det känns i kroppen, rätt trött och det var inte med lätta ben man lämnade sängen imorse. Dock hade jag en grej väntande i kylen så tog mig upp rätt lätt ändå. Lite av ett smart tricks. Se bild längre ned.

Konsumtionen för min del senaste veckan har annars varit relativt hög, nästan så lyxfällan skulle knacka på dörren. VI har espressomaskinen med ny kaffekvarn, kvarnen har jag inte vågat visa hittills då det var mycket kaffe härom dagen. Sedan när ni scrollar ner och ser dom första bilderna så ser ni lite fler inköp jag är väldigt pepp på.
f23b9522
DJI Mavic, jag har länge funderat i banorna att köpa en drönare. Enbart en sjuk tanke, då jag sällan skulle kunna ha med den och typ få välja bort ABS ryggsäck när man åker puder, eller när vi tränar slalom, släppa ytterligare en stor väska. Skulle ju typ aldrig hända. Sedan släpptes denna för några veckor sedan som förändra allt och jag tryckte direkt på köp knappen… Den få ju typ plats i fickan i en större skidjacka. Jag kan visa hur, senare när jag packat upp den.

Nu ska jag bara lära mig flyga, sedan kommer ni kunna få se härliga bilder men också film i vinter. Man skulle kunna tro att jag är sponsrad efter sån säljig text, men det är jag långt ifrån, bara lite för taggad;)
f23b9527
Objekt två, ny kamera för fickan. Min ”bloggkamera” sm jag alltid har på mig har varit sjukt sliten länge och jag har senaste 6 månaderna väntat på att just denna GM5 skulle komma med en uppgradering då den funnits sedan två år. Dock verkar det som den istället försvinner ur sortimentet. Men efter att ha sökt av marknaden i typ 1 månad hitta jag inget bättre alternativ, så köpte en till GM5. För mig är den perfekt, grym prestanda som jag får ner i fickan. Jämför med Sony RX100:an som jag också har, så gillar jag kunna byta linser, skapar en annan kvalite och bilder. Allt annat som var av intresse blir lite större och går inte att ha i fickan när jag tränar och åker skidor.
p1270114
Gårdagens träningsgäng! Helena tog med lite kompisar från Europacuplaget, Lovisa Grant och Max Gordon Sundqvist. SÅ Andreas fick handskas med lite fler skidåkare. Kul!
p1270117
OK det är här jag hade hamnat i lyxfällan på riktigt… Efter träningen igår var jag förbi hos Espressospecialisten på ett litet möte, eller snarare fick testa denna maskin och framför allt snacka om kaffe. Dom jobbar ju med det och ligger på liten annan nivå än mig, men intressant. Så för dom var det ju en självklarhet att man skulle ha en sådan här stående hemma och kvarnarna jag har, kunde man ju typ lika väl kasta ut genom fönstret, den till vänster (dyr) är ju typ ett måste och minimun krav… Haha jag älskar träffa entusiaster som får en att flytta gränsen vad som är rimligt. För er som undrar, detta är typ som att köpa en Ferrari, den är klassik, sjukt snygg, bästa prestanda men det kostar.
f23b9515
I tisdag lade jag några tryfflar i en äggkartong, för att idag lyxa till med en scrambled egg med tryffel touch, fredgaslyx. Tryffeln ska på så sätt dela med sig av doften/smaken till äggen. Är första gången jag testa och tror jag tog fel tryffel dock, hitta bara en sommartryffel men tror det behövs en svarttryffel. För jag ska erkänna att jag inte riktigt kände smaken….

Men bara tanken och att jag väntat på det sedan i tisdags fick mig ju att hoppa ur sängen. Så blev lite bra fredagsfeelings ändå;)
f23b9537