Stiftelsen MM Rapaport – Hargin

Jag har nämnt för er några gånger under hösten att jag jobbat en hel del med att starta upp en stiftelse i Matildas minne. Det har varit mer jobb än jag trodde från början, men jag kan nu lite stolt säga att allt är klart och vi är uppe med den, Stiftelsen MM Rapaport – Hargin..

Var redan när jag satt på hotellet i Chile som jag bestämde mig för att göra detta. Jag kände att jag ville göra något för att hedra Matildas minne. Bära vidare de saker Matilda stod för och älskade att engagera sig kring, saker vi tillsammans brann för. Så tillsammans med Matildas syskon startade jag därför upp Stiftelsen MM Rapaport Hargin. Till stiftelsen har jag även tagit med några av mina och Matildas närmsta vänner, så jag har satt ihop ett grymt starkt team som kompletterar varandra inom de områden vi vill verka inom. Jag är verkligen motiverad att bygga något som kan ge stort genomslag framåt.

Dock har det slagit mig rätt många gånger redan när jag jobbat med det, att fasen, Matilda hade varit så mycket bättre än mig på detta. Jag har velat fråga henne om saker och detaljer så många gånger. Men just detta driver mig att jobba hårt för att göra det grymt för hennes skull, precis som hon gjort det själv.

Jag är även lite stolt att även kunna skriva att Stiftelsen till idag, kunnat knyta till sig 1 miljon kronor, som är avsatt till eget kapital. Detta tack vare Matildas samarbetspartners, familj och vänner. Stort tack för att ni gör det möjligt!

Jag skulle även vilja tacka några som gjort det möjligt att få upp detta så fort och så bra. von Euler & Partners, min bror Jonas som är en klippa, Matildas syskon och alla vänner i Advisory Board som gör att vi är ett grymt gäng.

Här kan ni läsa lite närmare vad tanken är.

Stiftelsen MM Rapaport – Hargin
Vi vill inspirera och stötta skidåkare och entreprenörer. Vi strävar efter att förbättra jämställdhet både inom och utanför skidåkningen, samt öka säkerheten i bergen.

Vi vill att fler ska ut på bergen och åka skidor, göra det Matilda älskade. Vi känner även ett ansvar för att skapa en större medvetenhet kring säkerheten i bergen, sprida kunskap och göra det säkrare för alla skidvänner där ute.

Matilda var inte bara skidåkare, hon var även en entreprenör. Hon drev vid sidan av friåkningen själv diverse företag och kombinerade hela tiden dessa två spår. Hon både utbildade sig och arbetade under åren på väg mot toppen. Vi vill inspirera och möjliggöra för fler att göra detta.

För Matilda var jämställdhet en viktig fråga. Det var något hon verkligen brann för – både inom sporten hon verkade i, näringslivet och i vardagen. Vi kommer lägga stort fokus på att försöka utveckla och bidra till ett mer jämställt samhälle. Det kommer genomsyra allt vårt arbete och alla samarbeten vi startar upp.

Vi är just nu i startfasen och arbetar med att sätta struktur och riktlinjer för stiftelsens arbetssätt. Vi vill skapa stort genomslag och påverka. Vår tanke är inte att starta upp och driva allt på egen hand. Vi vill hitta befintliga organisationer som vi idag tycker gör rätt saker, hjälpa till att stötta och utveckla dessa och hjälpa till att sprida det som de gör. Vi siktar på att starta intressanta samarbeten inom våra intresseområden för att nå vårt mål.

Vi vill även driva en del egen utveckling, vi har redan många spännande uppslag på nya tekniker som skulle kunna göra det mycket säkrare för de som utövar friåkning. Här hoppas vi verkligen att vi kommer vara del i utvecklingen bakom produkterna för att skapa en större säkerhet inom sporten.

Vi kommer att synas och verka i mindre skala under denna vinter, vi måste först lägga tid på att sätta rätt strukturer och riktlinjer för hur vi vill jobba och med vilka. Målet är snarare att inför nästkommande vinter starta upp med full kraft och vara igång aktivt med samarbeten.

Så följ gärna vårt arbete på på vår hemsida, Instagram eller Facebook
untitled-22-copy

p1050320

p1250222
Här är en bild från bröllopet och vår tävling vi höll på fredagen MM Invitational. Ni ser nog att loggan är den samma som stiftelsen. Vi sa till varandra efter, att perfekt, nu har vi en logga att använda till våra kommande företag eller liknande saker. Så jag kände det naturligt att använda samma logga, ändra lite detaljer bara nu. Invitational blir Foundation och det jag ”kriga” för rätt hårt till bröllopet, att då på loggan ha Hargin först har jag nu gett vika för och ändrat till Rapaport Hargin. För det var faktiskt så vi i slutändan skulle heta båda två.