Val d’isere

Är framme och uppackad på hotellrummet i Val d’isere. Ett hotel som är betydligt bättre än Sestriere och nästan kan gå in under ett av tourens bästa. Tror det är 4 nästan 5 stjärnor, dock brukar vi inte riktigt få ta del av hotellets bästa sidor, utan dom vill gärna hålla oss lite från gobitarna, där dom framför allt skär ner lite på maten vi får. Man kan se hur full betalande gäster serveras betydligt bättre saker vilket är lite störigt, men känslan överlag och rummen gör vistelsen grym ändå. Vad jag menar med fullt betalande gäster, vi får boende utfördelat av FIS/race-organisationen och sätts in på hotellen, oftast på samma varje år. Hotellen får dock lite sämre betalt då vi har ett FIS-pris på säg typ 120-150Euro natten, och här kanske det i vanliga fall kostar 2-3 ggr så mycket.

När jag ändå pratar boende, så tycker jag väl det är rätt viktigt när vi är ute och reser så mycket och spenderar så sjukt många nätter på hotel. Så att få det där lilla extra gör att man mår lite bättre. Mestadels bor vi faktiskt väldigt bra, så ska inte klaga.

Vilket fall, dagens träning var fin. Är fortsatt nöjd med åkningen och känslan.
p1280153

p1280148

p1280157

p1280158
Damerna kör ju faktiskt WC i Sestriere i helgen, så vi bodde och hängde med svenska laget, men även en del andra nationer som kommit på plats. Kul att träffa dom och vara på samma ställe för några dagar. Sedan såg ju deras racebacke som ni ser avspärrad där borta, helt magiskt fin ut.
p1280172

p1280176
Skön bild på Myhrer efter målgång. Jag såg ljuset och kände det kunde bli fint när han drog på en stoppsladd efter mållinjen, synd bara att han skulle spruta ner mig helt;)
p1280129

p1280186
Le face de Bellevarde! Den ser för härlig ut racebacken så här på kvällen, den ser typ sjukt brant ut…