Respekt

Just kollat klart herrarnas först åk och damernas från Sestriere, skön morgon, blir bara lite sugen att det ska bli söndag och man får kasta sig ut själv också. Igår körde jag hangåkningen inför dagens GS, för att få känna lite på backen och snön. Jäkligt kul att få köra den på just GS lagg, jag fick dock rätt mycket respekt för grabbarna hur dom levererar i denna backe. Det tryckte på rejällt från start till mål och slog rejällt under skidorna, inte lätt att kontrollera eller hantera all terräng i backen. Jag var ute och flög, och hade lite väl dålig kontroll. Mer sladd än carv. Men man ska komma ihåg, jag kan typ inte åka hangåkning på slalomlagg för den delen heller, då brukar jag typ åka köra GS svängar och känslan brukar vara där efter, så igår kan jag tänka mig att jag typ körde SG ner i branten. Så inte konstigt det slog rätt rejällt. Vilket fall, om ni ser andra åket GS och tycker det ser lite brant ut, jag lovar att det är ännu brantare i verkligheten och även tuffare.

Jag skulle egentligen varit ute och tränat slalom nu under förmiddagen. Men någon pistmaskinsförare hade tydligen fräst upp och förstört hela uppvärmningsbacken, så all träning styrdes om till övre delen av tävlingsbacken när GS:n är klar. Så blev typ bättre och skönare.
p1280238
På väg upp till GS start igår för hangåkningen. Fint preparerat, dock ganska isigt under den där lilla fina ytan.
p1280243
Sedan byte av skidor och över till uppvärmningsbacken där vi körde träning efter.
p1280230
Samma berg som dagen innan men andra färger