Säsongens svåraste race?

Är kvar i Val d’Isère, även om det är skönt att komma hem så snabbt som möjligt efter race så är det också skönt att hänga kvar efter race, slippa stressen. Så nu kunde man lägga sig på sängen, vila någon timme, sedan körde vi på ett kortare benpass innan vi drog ut på en middag med gänget. Imorgon rullar vi vidare bort mot Italien för träning i veckan inför Madonna den 22:a dec.

Dagens race då? Slutade upp med en 9:e plats, vilket jag nu är nöjd med, sköna poäng och placering. Dock var känslan inte så bra som jag hoppats, fick det inte riktigt att stämma med set up mot snön och hade därmed inte det grepp jag hade velat. Så visa partier blev jag väldigt stel och kort i åkningen då jag inte litade på att det skulle sitta till 100%. Kunde inte dra på fullt. Snö här är dock som vanligt väldigt speciell då det är hög höjd. Som idag hade vi en blandning av väldigt isigt och bitvis aggressivt och greppigt. Så det gör det ännu svårare dom isiga partierna att få ner skidorna tillräckligt.

Men detta kan vara ett av säsongens svåraste race. Backen i kombination av det speciella underlaget gör det alltid väldigt utmanande, inget undantag idag.

Över lag åker jag bra skidor. Idag känns det dock som jag får gå på 80-90% och inte får ut max, det är lite frustrerande. Men nu drar vi vidare mot Italien, träning och prep inför nästa race. Nu känns det som säsongen har startat på riktigt, det är kul!

Tre actionbilder från Nisse Schmidt nedan.
unnamed-1

unnamed-3

unnamed-2