Madonna di Campiglio

Nu har vi styrt vidare bort genom alperna mot Dolomiterna och Madonna di Campiglio.

Vi har ju som sagt nästa race här den 22:a Dec och har nu fått möjligheten att träna i backen här tillsammans med Italiensk laget. Backen stänger typ 7 dagar innan race för träning, så är oftast svårt att klämma in träning som denna men när det går är det sjukt värdefullt att få träna där vi ska tävla. Det är även inte så lätt att få tillgång till backen, här är det Italienska laget som bestämmer, men vi har fått inbjudan av dom att vara med nu under två dagar i utbyte mot något annat längre fram. Det är lite politik kring dessa saker och jag har nämnt det tidigare, så mycket ge och ta och att ha vänner så man kommer in på rätt ställen. Som i Februari är det VM i ST Moritz, jag hörde rykten igår att Schweiz stängt backen för all träning för andra nationen innan dess. Det gör dock att dom inte får så mycket hjälp och blir inbjuden på andra ställen nu. Dom klarar sig nog ändå.

Att ha en VM-backe som ess i rockärmen är annars högt värderar, typ som när vi har ett VM som väntar i Åre 2019, det kan vi använda som en bra byteshandel fram till dess kommande säsonger… Det tråkiga är nog bara att där bestämmer vi nog inte särskilt mkt ändå, om Österrike eller annan nation skulle ringa direkt upp till Åre är dom säkert mer välkomna än vi, inget illa menat, men vi svenskar är ju lite så överlag. Alla andra ska nästan ha det bättre än vi. Men det är ju lite härligt också, man kommer längs med att hjälpa andra och vara välkomnade i alla lägen.

Vilket fall, träningen idag var fin. Backen är inte preparerad med vatten vilket den nog är till race. Men bra kompakt före som gjorde att man kände sig som en kung idag. Det är ändå en ganska skön känsla;)
p1280257
Rally med en Fiat Panda på små Italienska alpvägar igår.
p1280261
Hallå där Madonna di Campiglio, en sjukt klassik backe som ligger rakt in i byn.
p1280294

p1280289

p1280266
Lite härlig atmosfär där uppe igår, verkligen lugnet före stormen tills man är tillbaka nästa gång.
p1280298
Det ser lite konstigt ut med snöbristen och allt grönt.
p1280322

p1280319

p1280325

p1280300

p1280311

p1280357

p1280358