Powder photo annual

Oskar Enander skicka mig en bild/Pdf och visa att jag kommer ha en dubbelsida i Powder’s photo annual som kommer ut nu i dagarna eller runt nyår. Inte för att det betyder så mycket, men kul ändå att den publiceras i just Powder och den upplagan med alla bästa bilder. Jag tycker själv bilden är väldigt fin, jag pratar inte om min prestation snarare Oskars och jag skojade hela tiden från dag ett i Alaska att jag tyckte bilden var covermaterial, men så långt kom vi inte riktigt;)

Som ni redan vet så är ju vårens Alaska-resa väldigt speciellt minne för mig, så även bilder som denna. Jag ska berätta kortare bakgrund till bilden.

Efter en lång dag ute bland bergen så var vi på väg hem mot heli-basen, då vi ser denna topp som reser sig upp och ligger soldränkt i sista solljuset för dagen. Lite som att den visa, kom och kör mig. Vi vänder genast helin och flyger närmare och tillsammans med gänget bestämmer vi att jag ska ta den linje som finns att köra. Vi gör förberedelserna för att göra en smidig toe in, alltså jag sätter mig på kanten på helin fastspänd i sele, så jag snabbt ska komma av. Jag börjar bli sjukt nervös och tvekar för en sekund och frågar Matilda som sitter fram i Helin, ”klarar jag detta”, varpå hon ser mig i ögonen och säger, ”självklart, du fixar det hur lätt som helt”, vilket får mig att känna mig trygg… Åket är sedan magiskt och när jag kommer ner och möter gänget i helin igen, fullkomligt pumpar jag av adrenalin. Jag och Matilda ska göra en fistbump, där jag är så full av energi så jag kan inte kontrollera mig själv utan nästan boxar henne med full kraft och hennes hand viker sig, lite ont, men vi skrattar ganska gott åt det och flyger hem mot basen efter en fin och lång dag.

Tack M, Oskar, Henke och Alex för den dagen, den upplevelsen.

Dubbelsidan.

Jag så där lagom nervös och sjukt fokuserad, försöker samla krafterna och fokus åt rätt håll minuterna innan jag ska ut. På klippet kan man se mig blunda närmare 30-45 sekunder.

Lämnar Oskar som senare ska ta min plats på kanten för att fota från Helin, så lite logistik att lösa. Oskar blir sedan hämtad medan jag sätter på laggen.

Jag och Alex med en RED Dragon på kanten flyger bort mot toppen ni ser mitt i bild.

Tummen upp mot Matilda och piloten, och visar att dom kan dra…