Julledighet i Engelberg

Jag har haft en hyfsat lugn och fin julledighet än så länge, så har även blivit några dagar ledigt från bloggandet.
Jag är väldigt tacksam att jag haft familjen på besök här under julen. Det bara blev så att en efter en av syskonen boka på, så tillslut var vi nästan alla syskon samlade här i Engelberg, samt mamma och pappa.

Trots att jag haft familjen nära så har det varit en tung känsla i kroppen senaste dagarna. Går inte riktigt att beskriva, men saknaden har varit enorm. Jag som typ inte trodde jag brydde mig om julen, men allt blir bara så tydligt dagar som denna.

Stora delar av familjen samlad på julafton.

Gabriel min gudson och min bror Jonas barn som ska bli intressant att följa utvecklingen på framåt. Med Verbier som hemmaberg känns det som det finns förutsättningar. Ingen press alltså;)

Även om det är brutalt lite snö, jag har aldrig sett Engelberg i dessa förhållanden, så är pisterna i gott skick. Gäller bara att ha bra kanter. Det bästa här nere är ju dock solen som kommer fram och värmer fint för att vara i Dec.

Syskon med respektive. Janette, Erik, Jag, Christine och Pelle.


Efter några dagars pistkörning så drog jag och Oskar Enander ut på en liten tur idag. Hade snöat typ 5cm uppe på toppen, så vi drog och leta snö;) Luftig promenad, ser dock värre ut från denna vinkel. Allt lutar åt vänster och vi går med tryggt avstånd från kanten.


Den här är dock lite mer luftig och pillar fint i magen när man tittar ner.

Oskar filma mig på vägen ner, som ni kan hitta på Insta. Men som ni ser några fins svängar fick vi.

Jag och Oskar hade sedan ett mission bestämt. Att åka ner i Steinberg. Vi visste att det skulle innebära en del jobb på nedre delen, i och med att det inte är någon snö, så man får gå långt. Vi var dock sugna på lite äventyr. Det gäller dock att ha stenkoll på glaciären och navigera sig rätt väg. Våra spår var dock rätt ensamma ner där.

Men kul med första Steinberg för säsongen. Det var helt klart bättre än jag hoppats, men det beror mest på att mina förväntningar var sjukt låga.


Som ni ser en hyfsad promenad ner till liften där nere, men lite kul och tog nog inte mer än 30min.

Lite skön kvällskaffe.

För att orka dra upp datorn och blogga igen.

Kör ett Italienskt kaffe i espresson för tillfället jag är sjukt nöjd med. Köper det på Cafe Nero i Stockholm, så mina föräldrar fick flyga ner med lite mer nu. Nästa gång får jag stanna i Italien och köpa direkt därifrån istället. Till handbryggen kör jag byns kaffe, Engelberg Rosteriet.

Apropå att flyga ner. Mamma och pappa fick även flyga in med julskinkan, för självklart måste man ju ha den bästa. Så då vänder jag mig som alltid till Lennart & Bror Är även lite nöjd med min första griljering, jag satte den perfekt.