Adelboden, Nr 8

Yes då var det dags för race igen, ändå rätt skönt när det kommer så tajt inpå, det hade ju ändå varit drömmen att snitta 2 slalom i veckan nu i jan/feb i alla fall. Var som vanligt uppe efter dagens GS och träna i backen, det såg riktigt fint ut, skönare än det vi bjöds på i Zagreb. NI kan väl gissa vad det är för väder lovat imorgon? Det är självklart lovat snöfall vilket är typ 80% chans när vi kör slalom. Snö bli man ju glad av, så det är ju bra;)

Jag går ut med nr 8 imorgon så bästa möjliga nr då jag kunde välja mellan 8-15, jag var dock sist upp så fanns snarare bara 8 kvar, så grabbarna innan mig gjorde det lätt. Även André gick vinnande från lottningen med nr 1. Så jag har en bra känsla för imorgon. Start 10.30, men missa inte damernas race från Maribor innan dess.

Jag skulle sedan vilja nämna dagens GS där jag är väldigt glad för Matts som prestera grym åkning, även Sara Hector som gjorde en grym comeback. Men det jag skulle vilja lyfta mest är dom två grabbarna i topp idag. Det Hirscher gör i andra åket är så sjukt jäkla bra och att sedan Pinturault håller honom på rätt sida är typ lika starkt även om han tappa en hel del tid. Men dessa två bjuder på stor show för tillfället, hatten av och kul att få följa det på nära håll. Dom visar tydligt vad som krävs om man vill vara med och leka imorgon!

Byggis igår på gågatan i typ -10 och solsken, uppfriskande väder.

Äntligen har snön börjat falla över alperna, det ser ju bättre ut när allt är vitt.


På väg hem från kvällens lottning. Vägen vi har att gå på för att komma dit är genom den 500m långa gågatan, där öltälten är fulla, raclette-doften är påtaglig och dom flesta typ är så fulla att dom knappt kan stå upp. Men det är folkfest på hög nivå denna helg här. Det sköna är som sagt att vi måste kryssa igenom där på väg dit och hem från lottningen. Man får sick sacka sig med bestämda steg utan att lyfta blicken om man inte ska behöva stanna för en high five och selfie varje meter. Det är ju samma på racedag, där vi alltid släpps ut i folkhavet från målet, så får man klara sig bäst man vill upp till liften, och det är ändå typ 10-15,000 här och tittar.

Utan att jämför mig själv med någon, men det hade ju varit rätt kul när man står utanför Old Trafford och dricker bärs, så kommer Zlatan med sportbagen på ryggen och tränger sig genom folkhavet, ursäkta, ursäkta… Ok, självklart fel att ta Zlatan som exempel, jag menar verkligen inte att vi är på samma nivå, men ni fattar nog vad jag menar, haha;)