Raceprep

Idag fick vi besked att Wengen slalom är spikad och körs på söndag som planerat. Senaste dagarna har det nämligen snackats en del om byte av dag pga vädret. I Wengen är störtlopp prio och dom vill väldigt gärna genomföra den tävlingen, och ett tag så chansen störst ut att det var om man flytta DH till söndag då prognosen var bäst då. Alltså byta dag på DH och slalom. Inte helt skönt gjort enligt mig, men nu blev det inte så i slutändan ändå… Det beror ju dock mest på att prognosen troligen ändrats igen och söndag ser sämst ut. Känns dock bra att hålla till planen och allt är som det brukar, alltså race på en Söndag.

En dag till med träning här i Adelboden, vi kör även imorgon fredag innan vi dra över till Wengen. Idag var grått och tråkigt väder, men bra träning, så kameran stannade av den anledningen i fickan. Fanns inte så mycket fint att fota.

Hitta denne sekvens från träningen. Vi hade en sjutk svår käpp i mitten av branten, alltså där det är väldigt brant och det var något sorts håll även i just denna käpp, så man sattes på prov ordentligt. Jag gillar dock hur jag löste det här. Skjuts iväg, men orkar häva/svälja kraften och lagom till nästa sväng nästan vara fram. Det här är annars att rikta kraften ner mot nästa käpp.

Jag, André och Sveder i vårt lilla gym. Vi reser ju runt med rätt mycket prylar som vi sedan ställer in på hotellen. Sjukt skönt och bra att ha det mest med oss.

Idag stod min raceprep på schemat som jag ofta kör torsdag eller fredag, alltså 2-3 dagar innan race. Något explosivt brukar det vara men inte alls mycket. Jag brukar ofta köra vändningar från bänkar, så även idag.

Idag körde jag några lättare vikter och värmde på, sedan 3 set med 3 reps, fullt drag på.