Wengen, dags för race igen!

Musiken pumpar utanför fönstret och festen är som vanlig ganska maxad här i Wengen. Har fönster ut mot byn, så blir nog att köra egen musik eller göra egen-gjorda öronproppar, inte för jag brukar ha svårt att sova men kan va skönt med lite mindre oljud. Annars lite tråkigt för alla som kommit hit att dagens DH blev inställd, men kändes som rätt val då vädret inte var på topp, folk verkar dock roa sig bra ändå. Jag tror denna helg drar typ 40-50,000 åskådare, typ 14,000 kombi fredag, 20-25,000 DH lördag, och 7-10,000 Sl söndag. Så bra siffror.

Vi hade annars en ganska rolig incident när vi var ute och värmde upp i eftermiddags. Lira lite boll och några lite väl glada grabbar tyckte det var bra idé att sno bollen från oss. Jag löste det hela med en ganska bra ”korpen kompatibel” glidtackling och fick tillbaka bollen. Dom tyckte dock det gjorde det lite roligare och spännande. Vi var dock inte så sugna att leka med dom, så blev lite stelt när dom fick tag i bollen igen. Vi fick dock snabbt hjälp av en polis som såg till att bollen sedan stannade hos rätt ägare. Så grabbarna fick hitta annat att roa sig med.

Vi kom ju hit igår och har haft en lugn dag här idag. Sista träningsdagen bjöd för övrigt på rätt intensivt snöfall, se bild nedan, men fick en rejäl genomkörare och träning inför imorgon. Jag hade ytterliggare en bra lottning idag och går ut med nr 9 imorgon.

Wengen är en skön backe, mycket terräng hela vägen, väldigt brant i mitten… Man kan sammanfatta att den har det mesta.

Som sagt ganska kraftigt snöfall.

Så skönt med bilen i garaget när vi skulle rulla från Adel-Wengen.


Är målområdet som lyser upp och slalomstart är det mindre ljusskenet typ mitt i bild upp i skogen.

Som vanligt kvällen innan race. Gå igenom goggles för imorn, plocka fram lie olika glas.

Haha ,jag gillar denna handske som man får med POC. Känner mig nästan lite creepy när man sitter med den och plockar mellan glasen.