Ny dag, ny backe

Haft en ganska skön uppladdning och träning senaste dagarna, bra variation. Idag var det som sagt nytt ställe, en liten backe med en knapplift som vi hitta på. Eller så här var det vilket är lite rolig story. Det kom faktiskt fram en kille på gårdagens träning och erbjöd oss att komma och köra. Han sa att han visste en backe som var preparerad med vatten och allt stod redo för oss om vi ville komma. Så tränarna var förbi och reka igår eftermiddag och allt såg fint ut. Så vi tacka för inbjudan och drog dit med dagens träningsgäng.

Idag teama jag upp med nytt gäng, var jag tillsammans med Itaienska grabbarna och två kanadensare som körde. Backens första övre del var väldigt lik Kitzbühel med terrängvågor och liknande. Vilket fall, dagens slutsats, det finns så sjukt mycket backar och tränings möjligheter här nere. Nu har vi inom 3 dagar, kört tre olika backar inom närmsta 20-30min, och det är ju bara en bråkdel av alla som ligger här omkring. Det bästa är också att alla är väldigt hjälpsamma och inbjudande.

Apropå mycket snack om terräng. Imorgon ska vi under eftermiddagen få testa på 3 friåk i slalombacken, Ganslerhang. Dom vill tydligen att vi i år ska få känna på den, är tydligen extra mycket terräng uppbyggt och extremt skarpa kanter, så det blir kul att se och känna på.

Idag var ännu svalare, stod nog -17,5 när vi klev ur bilen vid backen.

Som ni ser så var vi på skuggsidan

När vi nu är färre åkare, så är en fördel att det är lättare att team upp med andra, vilket är kul i sig. Se lite närmare hur andra åker och tränar, samt hinna surra lite mer med dom också.

Så här nöjd kan ma se ut när man satt ner 3 bra åk, är klar med träningen och får dra tillbaka till hotellet igen. Jag försöker hålla nere antalet åk, köra några få med full insats men sedan spara på krafterna och kroppen och inte köra för många. Underlaget har senaste dagarna också varit extremt påfrestande, så gäller var smart och inte kliva över gränsen och som sagt vara fräsch när det gäller.

Lagom till jag var klar, klippte en Nocco och hoppa in i bussen, ja då börja solen titta in i backen. Vi skulle nog startat en timme senare eller så.