Ganslernhang

Yes då är det dags igen, imorgon smäller det i Kitzbühel och mytomspunna Ganslernhang igen. Vi är ju inte på samma nivå som DH racet här i Kitz, men den är ju fortsatt en av säsongens höjdpunkter och racet man gör allt för att försöka vinna. Jag har gjort det en gång och fått känna på det, en sån där känsla man kan tänka på när man gnuggar grisig fys på sommaren och gör att man lätt kan kräma ur det sista utan problem bara för att försöka få uppleva det igen. Det var väl först när jag vann här jag insåg hur stort Kitzbühel som race verkligen var, allt tryck som blev framför allt här i Österrike efter det och fortsatt är. Det är ju det man bli förknippad med överallt, vilket är trevligt.

Vilket fall. Vi var och kände på Ganslernhang i fredags och det var som det var sagt innan, isigt och väldigt mycket terräng. Jag skrattades gott varje åk jag kom ner i mål, för jag typ ”out of controll” flög vilt och långt på varje kant som fanns i backen. Åker alltid lite för snabb friåkning, så skenar som sagt lite. Fick mig dock lite bra flygturer och ett gott skratt.

Det kommer som vanligt bli lite av en fight där ute, som det är i denna backe. Jag känner mig motiverad att ta mig an uppgiften. Går ut med nr 9 imorgon, så håll tummarna.

Jacques head coach, redo på start, att testa backen i fredags. Hahah är många coacher som efter det varit nere i skidrummet och snällt bett om att få hjälp från serviceteamet för att fixa kanterna.

Här är stora delar av backen. Som ni ser nästan aldrig rakt och jämt, lutar alltid åt något håll mer än neråt.

Ok en till från dagens lottning.

Jag vet inte om jag delat denna tidigare, men här kommer den igen i så fall. Sms konversation mellan mig och Matilda kvällen innan jag vann här och efter racet. Mitt Sms med viss ironi är ändå lite kul och sedan Matildas glädje efter… Jag var ju på prisutdelning, media osv så tog ju ett ta innan jag kunde svara, och när jag väl fick telefonen så ringde jag… ps. behöver väl egentligen inte skiva det, men ordagrant kanske inte livet som insats är så passande efter allt nu, men ni förstår nog vad jag menade. Ds

Detta är Kitzbühel Gamsen man kör för och så gärna vill ha. Min står faktiskt på Ski Lodge, så om ni är där kan ni se den i Restaurangen. Men lång story kort, vi hade en hejdundrande överraskningsfest där efter min seger. Var all out som man nog ska fira en seger. Gamsen glömde jag dock bort rätt snabbt, så vakna och var lite orolig vart den tagit vägen. Men visa sig vara i tryggt förvar på Ski Lodge och sedan dess har den stått kvar där. Så tack för det;)

Sedan klockan jag fick och är ett fint minne att ha på handleden.