World Cup Stockholm

Imorgon flyger jag mot Stockholm för på tisdag smäller det igen, vi har WC i Stockholm och Hammarbybacken (Djurgårdens alpina) igen. Känns lika overkligt i år, men jag ör förväntansfull och taggad att få chansen att ”komma hem” till Stockholm och köra WC igen. Det blir inte bättre.

Jag har inte prata lika mycket om det i år. Har försökt hålla fokus på tävlingarna innan och när jag sedan brände något race här och där så hängde jag även lite lös. Till och med jag är lite osäker vad som gäller kring att få köra/kvala, men som jag förstått 12 st på slalomlistan, sedan 4st från WC totala listan. Jag har dock fått klartecken från ledningen att jag ska köra, så jag gör mig redo och flyger upp.

Vilket fall jag är 12 i slalomcupen i år, 13 på startlistan som innehåller poäng även från ifjol och med André precis framför mig där. Så tror det är så att jag är med pga av att Andre utgår som skadad, vilket är synd. Andre var ju en av dom som dominera ifjol, så jag ska göra mitt bästa att täcka upp för honom på bästa sätt och hoppas Andre är tillbaka till VM, inte bara för slalomen. Jag vill att vi ska försvara vår Team-Event medalj och då behövs han verkligen i laget.

Vilket fall, jag hoppas vi ses på tisdag, jag behöver allt stöd jag kan få. I år känns det som jag slår från underläge. Även om vi är ett mindre svensk startfält i år. Tror det bara är jag och Frida som kör, så tycker jag ni alla skidintresserade ska njuta av att världseliten kommer till stan. Att få se Hirscher live, killen är på väg att vinna sin 6:e raka totala världscup och är enligt mig en dom bästa historiskt sett även om han inte har antalet enskilda segrar ännu. Sedan på damsidan med tex Mikaela Shiffrin som även hon är något särskilt och nog framåt kommer så ännu fler rekord… Så kom och heja på oss men se till att njuta av att världseliten kommer till stan också.

Fjolårets arean

Läktaren som gunga ifjol.