Grattis på dagen M

Jag vakna just upp i ett grått och dunkelt Stockholm. Idag är en speciell dag och det trycker lite extra över bröstet. Idag är Matildas födelsedag. Jag hade tänkt besöka graven idag, men tror jag gör det en dag senare i veckan som är lite finare och mysigare väder, för att kunna sitta där en stund.

Jag tänkte öppna upp mig lite mer idag och dela lite känslor, just för att det är sådan dag, och för att försöka förklara lite mer hur saker känns. Är lite jobbigt och utelämnande att skriva vissa saker, men förhoppningsvis kanske någon kan känna igen sig… Och jag tror det är bra för mig också

Det är lite intressant hur kroppen och huvudet fungerar. För mig har siktet hela tiden varit inställt på Januari under hösten, jag visste att då vill jag vara mentalt redo att leverera. Så efter en tung jul med mycket känslor och gråt, så kändes det som att 1:a Januari slogs game mode bara omedvetet på, känslorna blockerades och fokus vreds mer mot skidåkning och tävlingarna och jag tycker jag varit i balans och varit glad, trots upp och nedgångar. Efter Schladming tog sedan detta block slut för mig, Stockholm och kommande VM känner jag ligger i ett steg två och jag får chansen att slappna av lite några dagar innan vi går in i den.

Så idag är första gången jag gråter sedan i julas. Jag tillåter mig slappna av, reflektera och känna igen.

Under hösten och framåt julen hade jag perioder då vi träna, tävla som jag upplevde härliga dagar fyllda med energi men nästan uteslutande varje kväll grät jag. Inte för att jag mådde dåligt, vilket det låter när man skriver så, men jag tillät mig känna, reflektera och förhoppningsvis bearbeta på så sätt…. Så är intressant hur kroppen jobbar och det svänger fram och tillbaka i perioder hur mkt känslor som kommer fram.

Jag skriver en hel del för mig själv också, inte bara här, jag tänkte dela delar av en en text jag skrev till Matilda strax innan jul som känns passande för dagen…

Alta Badia 16/12-16,
Matilda, så fort jag skriver ditt namn så brister jag, mitt hjärta gör så ont, jag saknar dig så.

Jag vill inget annat än att få tillbaka dig, om det bara skulle vara för någon timme, minut eller sekund. Jag vill bara få se ditt leende, känna värme och kärlek igen. Bara få vara vi två igen.

Du gör mig stark. Jag vet vad du förväntar dig av mig. Jag vet att du är vid min sida.

Även om jag gråter mycket så känner jag mig stark och trygg, jag har en målmedvetenhet och lugn ännu större än tidigare…///

Grattis på dagen M