SM Guld

Det blev ännu en lyckad tävling idag, då jag lyckades sätta ner fin åkning och kunde lämna Hassela med SM-guldet. Mitt andra SM guld i karriären, det senaste tyckte jag dom sa var 2007. Sedan dess har jag inte åkt allt för många SM, så väldigt kul att få knipa ett till guld igen och dubbla skörden av guld.

Jag är glad att jag fick sådan fart i den lätta backen och lyckades vinna med ganska bra marginal, för är svårt att åka ifrån ju lättare det är. Jag var även lite osäker vilken fart jag skulle ha på just flacken, då skidor och pjäxor varit inställda för betydligt brantare partier, ni såg tex i Schladming där jag åkte som bäst i branten. Så har haft tanke att byta lite grejer in mot St Moritz, som just är väldigt flack karaktär, så där av var det bra att få ett kvitto att flackfarten finns där. Så kanske får tänka om.

Anmärkningsvärt och kul är att Filip Vennerström knep andra platsen idag. Filip är född …. 1998, vilket känns sjukt att se, det är ju fasen 13 år yngre än mig;) Men som sagt kul, där är garanterat en åkare att hålla koll på framåt för er.

Tack Bergsjö-Hassela Alpina för bra arrangemang. Synd bara att Andre inte kunde vara med pga av sin skada, hade varit intressant duell att få göra upp med Andre i hans hemmabacke. Även om jag tror det kunnat blivit rätt svettigt för min del.

Imorgon är det SM Parallel i Bollnäs, men jag lämnade faktiskt efter dagens tävling. Känns tråkigt och kanske lite fel, då det satsas med TV-sändning osv, men jag måste tänka lite framåt och på VM. Se till att jag får lite vila innan vi drar iväg igen. Jag kände mig inte superpigg idag, utan fick slita lite med att lyckas hitta kraft och kunna tagga upp. Känner mig mentalt ganska urblåst efter hammarby.

Kör ett kort pit stopp i Stockholm nu, ska fira pappa i helgen som fyller 70, sedan blir det några lugna dagar i Engelberg till veckan.

Starten på slalomen. Glad man inte bara kört benträning, krävdes lite trysch i armarna för att hitta fart här;)

Nedre delen in mot mål

Och här målgången som ser riktigt proffsig ut, men det jag vill visa är banderollen i mitten längst ner.

Här ser ni den bättre. MM RapaportHargin som satt fint och prydligt i mitten av målområdet, och jag såg syntes bra på sändningen och sporten. Väldigt fin gest av av Bergsjö-Hassela Alpina som var snälla att fixa detta, stort tack!

Dagens pall, med Filip, jag och Gustav

Damernas pall med Emelie Wikström 1, Anna Swenn 2, Paulina Grassl 3