Två typer av åkning

Idag kände jag mig rätt utvilad och full av energi, det roliga var dock att tajmingen inte var lika bra. Har varit några fina dagar med åkning innan, idag var det däremot supervitt och berget täck i mestadels dimma. Men bestämde mig dra upp ändå mest för att komma ut.

Fick ett roligt åk då dimman lätta, annars var det mest försöka hitta ner. Så fick bli en kaffe och häng framför herrarnas VM SG istället uppe på berget, inte fel det heller.

Sedan ner mot byn där jag sadla om och drog på längdprylar istället. Skulle inte vilja påstå att jag kände mig supersnabb, gick lite tungt då spåren var rätt mjuka, men jag såg garanterat snabbare ut på väg till och från spåret, med tanke på klädsel och utrustning jag hade. Det är viktigt också.

Som sagt ganska vitt. Var jag och Jonas som åkte runt och leta sikt och bra åkning.

Längdspåren blev finare och finare ju längre upp i dalen man kom. Körde 5km upp och vände sedan ner, ganska lagom.

Snabb och ur fokus

Lite rolig story med utrustningen, framför allt skidor. Jag fixade av Atomic ifol och beställde grejer, men påpekade tydligt, att det är viktigt för mig med bra och snabba grejer, varpå dom skratta lite och bara jaja, varpå jag påpeka igen, nej men jag menar allvar, jag vill ha era riktiga racegrejer. För man vill ju inte att det är där det ska fela liksom;) Sedan vet jag inte vad jag fick, blev garanterat lurad, men nu tror jag att jag har top-prylar i alla fall. Så om ni ser att det är butiksprylar och långt ifrån race, så kommentera inte om det…

Man gillar ju karbonen, likt redster pjäxorna.

Skulle förbi lodgen på en kaffe på väg hem från affären nu ikväll, men slutade upp med kaffe och sedan en middag med detta gäng, vilket blev supertrevlig kväll. Chad Sayers, Oskar Enander, Johan Jonsson, Marcus Caston och Mattias Fredriksson.


Två av världens bästa skidfotografer vid samma bord. Alltid kul att lyssna, se bilder från dagen och inspireras av deras arbete.