Framme i St Moritz

Ligger på sängen i St Moritz, eller närmare bestämt Sils Maria strax utanför. Kom hit under eftermiddagen och typ samtidigt som dom 40,000 som sett dagens DH skulle lämna, så lite kaos och typ 1 h bilkö för att ta oss igenom byn. Men gick fint det också. Ska skriva mer imorgon om känslorna att vara här, att äntligen rulla in i hetluften och snart kicka igång det här VM:et. Men får bli imorgon då jag planerat en lugnare dag för att vara fräsch till tisdagens Team Event.

Idag hade vi för övrigt träning inför Team Eventet, körde parra träning i Pozza di Fassa. Mjuka igång något åk och smällde sen ner några fina åk, där det såg ut som både jag och Andre hade rätt fin åkning i kroppen. Nu är jag riktigt taggad för Tisdag.

Hade för övrigt lite svajig energi/humör nivå idag i backen, kan vara att det närmar sig race, brukar kunna få lite kortare stubin då. Märkte att jag brände av på småsaker, tränarna var sega upp med tiden, servicemannen tog lite väl lång tid på sig att komma ner med kläderna. Sjukt oviktiga saker som man inte kan lägga energi på, men ibland gör, men jag lyckades reflektera och vända på. Men som jag även skrev, inför race är det även liten process, jag har stunder då jag blir lite kortare, lite hetare men i nästa stund är avslappnad och garvar igen. Som att man sakta men säkert skruva upp tagg-nivån och gör sig redo.

Fick köra med Italienskorna som hade en startgrind, så grymt att vi fick vara med och köra där.

Oskar Strandlund hjälper Andre göra sig redo för start.

Som jag sa kändes det som vi båda åkte bra idag. Jag tycker det är inspirerande att följa Andre på nära håll i parran, han har ett jävla klipp när han går in och klipper över käppen med sin storlek. Så jag fick chans att se och där efter finslipa på dubbel punshen lite extra idag. Är fasen lite läskigt, då man lätt fastnar i flaggen. Jag blir tvungen att tagga igång ordentligt för att ”våga” kliva och vara så bestämd som det krävs.


Är som vanligt mkt kaffe här, men reflekterar och älskar bara priset för en grym espresso i backen idag, 1,10 Euro … Varför kan ingen i Stockholm, eller för den delen Schweiz öppna en kaffebar där man kan droppa in och få en håll käften espresso för 10 sek.

In i St Moritz

Som sagt lite kö

Min usikt från rummet, jag tror inte detta är sista banger jag skjuter genom detta fönstret.