Team Event, nu kör vi!

Imorgon får jag kicka igång detta VM, då vi som sagt har Team Event på schemat och jag tycker vi som vanligt mönstrar ett sjukt starkt lag. Favoriterna imorgon är helt klart Schweiz eller Österrike, men vi har helt klart ett lag som ska kunna försvara våra tidigare medaljer eller till och med kunna skrälla och gå för guldet, men det kommer bli tajt och krävas lite stolpe in redan från första matchen. Ni som såg Stockholm såg hur små marginalerna är, det avgörs i 1/100 dels strider, ett lite misstag och du tappar en match och dagen kan vara över väldigt snabbt. Vilket fall, det ska bli sjukt roligt. Jag tycker alla Team Event vi kört har varit just väldigt roliga och lite annorlunda för oss åkare, då man helt plötsligt är ett riktigt lag på start. Det skapar en helt annan gemenskap och spänning, för man blir nervös på ett annat sätt att följa dom andra, jämfört med den man har för sig själv.

Men annars är det härligt att vara här på VM. För det är något särskilt med mästerskap, det byggs upp ett ännu större på dessa race från media och även mig själv. Vår världscup är för mig nästan lika viktig, men där hör ju varje tävling mer samman med varandra och du kör mer för en hel säsong med cuper osv. Här är det mer en dag och just ett race, där 3 medaljer ligger i potten och som alla kör för. Alla riskerar lite mer för att vara en av dom tre som lämnar med medalj.

Vi har ju VM varannat år och jag gör nu med 6:e VM, där jag gjorde mitt första 2005 som 19 åring, men missade tyvärr hemma VM 2007. 2005 var jag med för att mest se och lära, hade bara kört en WC innan men just vunnit massa EC-race och var i bra form. Minns jag fick vara med och träna inför med resten av gänget, dom mer etablerade grabbarna, jag minns att jag till och med var snabbast någon av träningarna och tänkte direkt, fan det här kan ju sluta riktigt bra då jag drömde mig iväg. Slutade dock med urkörning, jag tog dock med mig en viktig sak där ifrån. Fick vara med på prisutdelningen då Mackan Larsson blev 4:a och Myhrer 5:a, och minns den tydligt. Fick rysningar av att se dom två och dom tre medaljörerna i Bormio, och kände att dit ska jag också.

Sedan dess har jag i slalom varit 5, 9, 12, 5 och fått stå där på prisutdelningen men aldrig med en medalj runt halsen, sist fattades det 7/100 från min 5:e plats i Vail. Så det jobbar jag vidare mot. Dock har jag fått vara delaktig i dom två senaste mästerskapen att köra hem två raka medaljer i just Team Event, vilket jag är väldigt stolta över och nu vill ha fler av. Är en gren som växt för varje mästerskap sedan det togs med i 2007 om jag inte minns fel och det är som sagt medaljer i potten. Så imorgon går vi ut och ger allt för att få en lyckad och rolig dag, så kanske man får stå på prisutdelningen med en medalj runt halsen.


Sa ju att jag ska lägga upp fler bilder här ifrån.

Gick ner tod en promenad på sjön där det finns sjukt fina längdspår och gångstigar.

Skönt med någon minut här.

Hotellet vi vor på i veckan ligger rätt coolt.

Är ett ganska stort och mäktigt hus

Hotel Waldhaus, skulle kunna tro att jag är sponsrad men gillar mer att ta bilder och tycker det är en fin byggnad;)


Här har vi en kille som kanske mest var för att se och lära men senaste dagarna tagit för sig ordentligt. Felix imponera stor med med sin 16:e plats igår och dagens 15:e efter DH i kombinationen, slutade tyvärr med en uråkning i slalomen. Men sjukt kul att se.

Ett bättre rum för att ha gymet i, nere på hotellet tennisbana

Per ”Froning” Saxvall

En rolig en mot en fotbollstennis över två set, kul men också rätt jobbigt då man får springa en del.

Andre ser stark ut för morgondagens starter

Dagens media satt snällt och lyssnade

Stort gäng på andra sidan också

Physio from hell njuter av kvällssolen