Bronsmedalj

Först av allt, vilken jäkla dag det blev och sjukt kul att vi fixa att köra hem en bronsmedalj… Blir ganska intensivt en dag som denna. Är först nu 22.24 jag haft chansen att få lägga mig ner på sängen, pusta ut och kunna reflektera lite över dagen. Efter racet och blomstercermonin var det direkt ganska mycket media i backen, direkt till dopingprov, vidare hem för att ta en 30-40 min strech och urskölj innan det var tillbaka in till byn för prisutdelning, mer media, lite olika andra sponsoraktiviteter för att sedan få dra hem äta middag och sedan lägga sig på massagebänken. Så är en ganska trött Mattias som nu skriver, men också väldigt glad.

Det blev som sagt en väldigt lyckad dag och jag tycker vi åter igen visar att vi är ett av dom starkaste lagen med konstant bra åkning. Vi får också en av dom tuffaste vägarna genom att ha både Österrike och hemma nationen Schweiz på vår sida. Österrike var ruggit skönt att slå ut, har aldrig slagit dom tidigare, och efter den matchen så fick vi direkt lite guldkänsla i laget och vi sa ”att nu går vi fan för guldet”. Det blev tyvärr inte så, då vi åkte ut mot Frankrike med 6/100 men vi kom tillbaka och plocka hem bronset som nu känns väldigt fint. Den matchen kände sjukt roligt att få också, mot just hemmanationen, kan inte bli bättre, för vi har även haft någon sur förlust mot Schweiz tidigare som vi nu fick revansch på.

För egen del flöt det på riktigt fint idag, vann 4 raka matcher relativt enkelt om man får säga så. Nej men var länge sedan jag kände mig så trygg och självsäker på start just i en parra, så Stockholm gav nog lite självförtroende och boost. Så vi får hoppas detta kan boosta för Söndag.

Nu ska jag sova för att orka upp och dra iväg på träning imorgon.

Foto: Nisse Schmidt

Foto: Nisse Schmidt

Foto: Jonas Ericsson

Foto: Jonas Ericsson

Bronsbilen vi fick rulla till prisutdelningen med.

Lite häng i väntan på prisutdelningen, på ett av St Moritz mer lyxiga hotel att dömma på inredningen.

Lite silver medaljer liggande och väntar på sina nya ägare

Förbi hos Audi på lite intervjuer, smaka på ett glas litet champagne för att skåla medaljen

Tillbaka hemma på sängen med detta, känns härligt.