Slalomträning

Var lite lätt sliten jag vaknade idag, inte för att det var talan om någon fest igår mer att det åter igen kändes av att man åkt parra. Blir kanske så när man mer går över/igenom dom flesta käpparna. Men framför allt också rätt mentalt sliten, lite urblåst. Men vi var på det direkt imorse igen och drog upp för slalomträning. Skönt att köra ur kroppen och inte stelna till. Körde träning i Sils/Corvatsch, vilket är området närmast där vi bor, en kabin upp och sedan en fin träningsbacke precis bredvid en släplift. Så snabb omloppstid och smidigt. Körde tillsammans med Österrike idag.

Kommer fram till race nu försöka köra lite varje dag, förutom fredag då jag kör vila. Handlar mer om att dra upp, trycka på några få explosiva åk, så alltså hålla tempo och känsla uppe men hushålla på krafterna.

Igår under tävlingen var värmen verkligen en av dom tuffaste sakerna att hantera för att hålla sig pigg och alert. Det var så sjukt varmt i solen uppe på start. Så vi hade som typ ända lag sett till att vi hade paraplyer med oss upp, så man lätt kunde få skugga. Jag är ju i vanliga fall extremt varm av mig, så att bli stekt av solen som igår gör att jag typ börjar koka i huvudet, då jag även pumpar av adrenalin. Så förutom paraplyt vore typ även en ismaskin en bra grej. Så har känt av viss vätskebrist idag också.

Några bilder från idag och sedan ett gäng fler från igår.

Dagens träningsbacke

Alltså vädret det bjuds på nu är ganska härligt. Idag var vi på skuggsidan så var lite skönare temperatur och något svalare på morgonen vilket var skönt.

Från pallen, ganska tajt med folk där uppe. Foto: Jonas Ericsson

Stora delar av gänget, åkare och tränar på byn igår. Foto: Nisse Schmidt

Skön actionbild, där man ser att benskydden gör nytta även när man går ”runt” käppen Foto: Jonas Ericsson

Foto: Jonas Ericsson