Slå av 5%

Börjar känna mig rätt redo för race nu igen, eller i alla fall färdigtränad. Det är ju dock någon dag kvar till slalomen så får hålla sig lite piano. Var uppe likt som igår, körde lite träning och tog några åk. Idag körde vi i race området, eller övre delen av störtloppet. Snön är faktiskt lite speciell, inte så aggressiv men lite sträv och mot mjuka hållet, så man måste vara väldigt clean och ren i åkningen, allt annat bromsar och man tappar lätt onödig tid på. Jag har ju en förmåga att vara rätt hård mot snön med kort tryck, så jobbade verkligen idag att mer rulla laggen från kant till kant, vilket jag tyckte jag fixa fint. Sa till och med mellan något åk, känner mig som Kristoffersen nu, haha tror dock det var rätt långt ifrån. Vi har rätt olika stilar. Detta tror jag dock är nyckeln på söndag, kanske slå av 5% för mig och jobba mer känsla. Det är ingen lätt uppgift när man vill väldigt mycket.

Ni som såg damernas race känner nog igen det jag förklara, jag tycker var många som åkte bra och visa vilja, men tappade tid trotts bra åkning. Dom som istället fick skidorna att gå, nästan hade lite mindre vinklar, dom var snabba. Kanske lite fel analys för både Shiffrin, Worley åker faktiskt med sjukt stora vinklar men med trycket på rätt ställe.

Nu ska jag ner på middag snart, funderar dock att köra lite annan taktik idag och komma ner väldigt sent. Vi har nämligen enormt sega middagar på vårt 5-stjärniga hotel, men maten är grym. Men när man är iväg så här så vill man inte lägga för lång tid vid middagsbordet, finns alltid saker som man behöver fixa. Därför är buffe det bästa så man kan gå ner ta sig en rejäll portion och sedan få gå tillbaka till sitt. Vilket fall, jag har testa lite olika taktiker, komma väldigt tidigt, hoppa någon av dom 5 rätterna, men allt slutar upp med typ 1,5h middag. Jag har inte riktigt blivit bästa kompis med servitören, han känner mina blickar konstant i nacken när jag otåligt väntar. Så det är nog nästa sak att testa, bli kompis med honom, så man har riktig prio.

Tränade som sagt på övre delen och åkte sedan längs tävlingsområdet ner. Här ser ni till höger damerna GS, till vänster Herrarnas GS som sedan går ner i vår slalombacke. Slalomstarten ser ni till höger i bild, den uppbyggda rampen.

Målområdet som ligger med galet backdrop. Har varit väldigt mycket folk på alla event, vilket är roligt. Tror även att det till helgen att det kommer fylla på lite extra. Slalom vilket är höjdpunken på mästerskapet liksom, haha det tycker jag i alla fall. Nej men Schweiz har ju en del bra åkare både damer och herrar slalom så det är avgörande att det ska fylla på det lilla extra.


Ni känner igen denna utsikt nu, men här i lite annat ljus