Träningsplanering

Det var någon som kommentera härom dagen och fråga hur mycket jag tränar gym/skidor. Nu när jag är hemma en vecka så har jag en grundplan att få in 3 gympass, tisdag, torsdag och lördag. Det är en plan jag lägger helt själv. På dess pass blandar jag stryka och en hel del flås på passen, som jag alltid gör. Så inte så många pass, men försöker mer hålla kvaliteten och bibehålla styrkan. Skidåkningen när jag är hemma nu i veckan är ju mer för skoj och blir bonus, det är ju onekligen rätt bra träning också och tar en del på kroppen att bränna ett antal åk på runt 1000 fallhöjdsmeter st. Så mitt problem är mer att försöka få till rätt mängd vila när jag är hemma.

När vi är iväg och tränar slalom så kör jag under racesäsong ett pass slalom per dag, oftast inte mer än 5-8 maxåk per träning utöver uppvärmningsåk/friåk vilket oftast tar mellan 2-3h i backen. Jag försöker att inte köra mer än 3-4 dagar i rad, för det tar på kroppen och vill inte köra ner mig. Sedan varje skiddag så kör vi alltid ett fyspass under eftermiddagen.

Så när jag drar iväg på söndag och har en vecka till race, så kommer jag troligen köra skidor mån-ons och försök få till lite bättre fyspass dessa dagar också, sedan helvila torsdag, fredag skidåkning och ”raceaktivering”, lördag några få träningsåk och troligen hangåkning för att sedan köra lättare raceaktivering.

Skillnaden mellen de två olika raceaktiveringarna är, 2 eller 3 dagar innan race försöker jag köra någon explosiv styrka. Blir oftast frivändningar från bockar, några få tunga set. Sedan det jag kör dagen innan race är oftast lättare, mer hopp och snabba fötter i stege. Är oftast skönt att göra samma saker in mot race, följa ett mönster, blir ett sätt för kroppen att känna att det börjar närma sig så man slår på mentalt…

Nu ska jag dra en film och lägga mig tidigt.

Fint väder men stanna nere i byn idag. Fick bli en del fix framför datorn istället, betala räkningar och sånt annat skoj som man älskar göra.

Sedan ett kvällspass på gymet, jag var nog inte där mer än 1h. Mjuka, strecha och rulla 20min, sedan successivt öka belastningen och körde på rätt flåsigt i 30 min, allt i ett konstant flöde. Sedan 10 min strech, vilket var 10-15min för kort. Så blir nog tvungen köra lite mer framför datorn och filmen.


Dom har satt upp rätt stora posters i fönstrena på framgångar som skolan/skidgymnasiet haft under vintern, med gamla och nuvarande elever. Här till vänster Niels Hintermann som skrällde och vann kombin i Wengen, sedan Wendy Holdener Guld, Michelle Gisin Silver och Denise Feierabend 4:a alla kombi VM. Så en hel del bra namn som går, gått och kommer från Engelberg och denna skola… Jag undrar bara vart min poster för team eventet är, haha;)

Sedan freestyle, Giulia Tanno, X-games bronse. Freestyle där dom även har namn som Fabian Bösch som är från byn som har X games guld från ifjol. Så man kanske skulle göra studie besök och se vad dom gör bra här. Jag kan i alla fall reflektera att lokalerna dom har här är ljusår bättre än när jag gick i järpen, men det har nog ändrats tills nu.

Känslan när man kommer hem efter träning , sjukt hungrig och ska gå för nötterna men någon har lagt en hemmakväll-påse med godis där… Va fan gör man. Jag har en dålig sida, säkert fler, men med tanke på detta. Jag köper nästan aldrig onyttiga saker på affären, jag har sjukt disciplin när jag handlar. Men om det råkar finnas hemma, någon annan som köpt/lämnat, eller jag kommer hem till någon annan där det finns typ godis. Då dödar jag i stort sett påsen. Hemma gör jag det mest för att det inte ska finnas mer, jag äter den ur huset så den sedan är borta.

Kvällens middag blev detta. Sötpotatis, med gorgonzola biffar, stekt broccoli, färnkol och sallad. Avokadon insåg jag nu att jag glömde.


Resultatet, kanske inte ser så aptitligt ut, men det var det. Stekt sallad är ju gott alltså, vad är inte gott som har legat i smör är väl snarare frågan.

Kvällens efterrätt, ja jag åt ju godis innan middag så fick enbart bli kaffe. Som jag brukar visa. Jag älskar att göra en espresso för att njuta av snabbt och sedan en fin kopp brygg man kan njuta längre av.

Tackar