Tävlingshelg

Är framme i Kranjska Gora sedan igår lunch och idag var vi ute i anslutning till tävlingsbacken och körde ett kortare pass. Hade lite fans nere i mål som jag surra med både innan och efter träningen. Deras reaktion när jag gick mot bilen igen inom typ 1h var, ”Är du redan klar”. Jag skratta och sa ju att kan ju inte bränna mig idag. Men det är lite så dagarna kring race, oftast handlar det mer om att komma ut, röra på sig, behålla känslan i kroppen genom att få känna lite käppträff och även känna snön. Få lite riktmärke hur det kan vara i race-sträckningen. Men jag kör sällan stor mängd.

För övrigt om vi ska snacka lite väder. Skulle ju regna idag, men var sol istället, så helt klar en skön bonus. Hade ju varit skönt med lite mer bonus på Söndag också, men om inte så hänger regnrocken redo.

Kranjska Gora är lite speciellt ställe, som jag gillar och trivs i. Dock lite konstigt, vi prata om det idag. För hotellet är rätt slitet, maten och buffén på hotellet ganska tveksam och finns fler saker man kan klaga på. Men ändå gillar jag att komma hit varje år. För alla är väldigt välkomnade och trevliga och dom arrangerar även alltid bra tävlingar. Vi har ju genom åren haft många servicemän som är Slovener också, samma där, alla dom har alltid varit väldigt lättsamma och glada personer. Så det skapar en skön stämning här.

Racebacken, där ni ser GS-start långt där uppe i skogen. Slalomstart är på kullen så långt upp du egentligen ser i backen.

Efter en vecka hemma, en vecka träning så är det skönt att va på race igen.

Dagens slalomträning, var faktiskt helt själv, brukar annars vara lite kaos kring tävlingarna, alltså mycket folk man får dela bana med.

Njuter av solen och spanar in övre delen av GS:n. Syns inte helt på bilden, men det trycker på rätt bra ut från starten där upp. Rätt utmanande.