Kranjska Slalom

Tre saker värt att nämna innan jag skriver om imorgon.

1.Det tog mig nog 45min att logga in och lyckas ladda upp lite bilder här. Bor längst bort i en flygel på hotellet där internetlinan är mer än svag. Sånt man kan bli lite less på.
2. Fy fan va det regnar ute. Gick till och från lottningen under kvällen och det verkligen öser ner på riktigt och har gjort sedan 13tiden, men nu var det en nivå till. Regnrocken är redo, men jag tror ju på bättre väder imorgon, trots att prognoserna säger lite annat. Frågan är dock bara om det finns någon snö kvar.
3. Vi blev tvungna att dansa på scen under kvällens lottning för att få vår nr-lapp, skapligt stelt. Eller så här, man fick välja en äldre dam som var fint kläd i folkdräkt och sedan skulle man under 20sec dansa med henne… Jo men det var lite stelt och lite jobbigt, hahah inte helt uppskattat bland alla åkare även om vi fick oss lite gott skratt åt varandra.
4. Just ja, jag kör en till punkt. Matts tryckte till ännu en pallplats idag och fortsätter visa storform. Sjukt kul att se hur lätt han åker skidor för tillfället. Pallplatser och mer framgång är grymt för hela teamet. Nu måste vi bara leverera i slalomen också imorgon, så inte GS:n blir första disciplin i teamet.

Som sagt så är det söndag och racedags imorgon igen. Formen känns fortsatt god, dock är ju förutsättningarna jämfört mot senast på VM dom totalt motsatta. Där var det sol och relativt hård, aggressiv, kompakt vintersnö. Här har vi regn, vårsnö med massor av salt. Tycker dock att det känts relativt bra även på denna snö, kanske inte riktigt samma klipp, men det ska nog gå snabbt ändå hoppas vi på. Vi får vänta och se helt enkelt.

Som sagt kanske vi inte ska förvänta oss dom här bilderna imorn. Dock målbild att ha i huvudet, attacken, vinklarna och attityden i åkningen. Foto: Jonas Ericsson

Dagens träningspartners, Ryssland. Hela vårt gäng var upptagna med GS:n och vi valde träna morgon för att slippa regnet. Ryssland var snälla att ta med oss, mig och Anton. Med Ryssland så är det med andra ord Khoroshilov, som nästan uteslutande under vintern tränar tillsammans med Ryding och britterna. Två åkare med sjukt fin teknik och roliga att köra med.

Stege och raceprep. Detta var dock från igår och GS:ns raceprep.

Skönt att jobba igång lite snabba fötter. Här coach Saxvall som visar vägen.

Som vanligt fix med prylar nu under kvällen. Är orangea linser som gäller på race imorn, så har med två st googles med det glaset i. Sedan någon spegel som jag besiktar och värmer med. Om det blir blött är det skönt att ha en del reserv och torra goggles.

Jag har tyvärr ingen bättre bild än denna skärmdump. Måste dock skriva om denna legend, för kan tänka mig att det inte står något om detta i svensk media, är ju längd för hela slanten just nu. Men Marcel säkrade idag sin 6:e raka totala världscuptitel, utöver GS-cupen som han också tog. Så han är historisk och nu helt ensam om att ha vunnit 6 titlar och att göra det 6 år i rad är sjukt. Att helt enkelt vara så dominant under sex säsonger i rad, det går ju typ inte sätta ord på. Särskilt säkra det konstant med enbart teknikgrenarna där det är relativt små marginaler.