Hemmakontor och träning

Känns som jag lagt upp liknande bilder tidigare, mat och träning. Men resten av dagen har inte varit så händelserik. Ringt en del samtal och klarat av en del ”do do´s”, (sjukt högt och lågt på dom, så jag inte låter för seriös), mailat, styrt med kvitton och annan admin. Skulle önska det bara var skidåkning, men det blir faktist en hel del saker att ta hand om vid sidan av. Jag ska nog sluta maila och ringa folk mer, så sjukt mer effektivt, mailen tar så onödig tid. Haha jag kommer få så mycket skit av polare som krigar på kontor mellan 08-20, att jag påstår jag har mycket att göra, Så vi släpper det här.

Så efter 6h på ”hemmakontoret” 09-15, där jag även på ”arbetstid” hann med att handla, laga lunch, slänga i 3 tvättmaksiner, göra ingefära shoots, några kaffe, så kunde jag i alla fall lämna och drar bort till gymmet som nog mer är mitt riktiga kontor efter backen, i alla fall en miljö jag trivs i mer.

Dagens lunch som jag blev lite nöjd med, Quinoa med stekta grönsaker (broccoli, färnkol, svamp, lök, tomater), toppat med mango, avocado och fetaost. Fin ändå och något jag slängde ihop på typ 30min. Så relativt snabbt.

Jag kollar en hel del träningsfilmer på youtube, framför allt rörande stretch, rörlighet, rullning. Alltså hur man på bästa hand tar hand och behandlar sin egna kropp. För jag tror man kan lösa det mesta själv. Jag har ju lärt mig sjukt mycket av Andreas, typ 90%, men gillar att försöka lära mig mer och kollar där av en hel del klipp. Så igår hitta jag denna på Mobility|WOD som är liten favoritsida, den är lik några andra saker jag gjort men aldrig exakt samma… Jag vet inte om jag själv vågar rekommendera detta där avstå jag helst ansvar, men jag gilla det som fasen. Skapa fint utrymme och ledig känsla i mina knän som är lite gnälliga annars… Vilket fall, körde flossband ovan och under knäskålen. Inte för hårt, men rätt bra drag.

Sedan försökte jag komma ner i denna position, vilket med banden på stramar rejält. Rörde runt på lite olika sätt där ner, flytta vikten från sids till sida.

Sedan in med fotleden i knävecket och samma sak. Körde även lite andra saker. Men helt klart en ny favorit ”rehab” övning. Får visa film framåt, jag kan testa allt jag hittar så sållar jag och visar det som funkar bäst för mig. Så ni slipper göra jobbet.

Här lekte jag i uppvärmningen fram lite ny övning. Jag stod och kände lite på surfstansen, jag har alltid svårt att komma ner med bakbenet snyggt. Så stod och gnugga för att öka rörligheten och bli mer bekväm, sedan kom jag på att jag kunde göra det med boll, lite vikt och mer fart och även lägga på en liten rotation. Är inte så tungt som det ser ut, bara jag som är konstig att jag håller andan. Jag kom att tänka på denna efter att ha sett ett Instainlägg från en av 3D tränarna som gått Andreas utbildning. Lite inspiration som sedan ledde fram till denna. Gillar att jobba så.

Enhands ryck med lite olika fotpositioner


Så här mådde jag efter en utmaning jag försöker mig på. Återkommer med vad när jag lyckas lite bättre eller lyckas genomföra den helt. Har ingen officiell tid ännu. Så passar där av att berätta mer.

Middag, pumpa tacos! Alltså ungsstekt pumpa, Habanero-Mangosalsa, Pico de gallo, guacamole och fetaost. Lite av en favorit för tillfället. Denna åt jag inte själv utan hade två kompisar på middag.