Teamseger!

Gårdagen blev riktigt lyckad och rolig då vi lyckades gå hela vägen och vinna team eventet, sjukt kul att äntligen få vinna då vi många gånger senaste åren visat att vi är ett av de starkaste lagen men aldrig riktigt tagit det hela vägen. Vi har faktiskt vunnit en gång tidigare, Innsbruck februari 2014, precis efter OS.. Hamna lite skymundan då det var precis efter OS.

Jag är glad och stolt att köra med detta gäng, att vi fortsätter prestera på toppresultat även om marginalerna är små. Som igår saknades ju någon av dom största stjärnorna i vissa lag, då dom väljer att ladda för tech eventen SL/GS. Men vi går in och mönstrar 6 av våra starksate åkare och visar redan där att vi tar det på största allvar.

Min egen insats var åter igen på topp och jag gick obesegrad och snabbast från tävlingen. Likt St Moritz kändes det väldigt lätt att köra och jag styrde alla matcher vilket gör att man inte behöver vara den som blir stressad och gör misstag. Hade mer känslan jag kunde ligga bevaka, köra på lite säkerhet och vara redo att trycka på mer ännu mer när det skulle behövas. Det är en skön känsla. Något jag skulle vilja ha mer på slalomrace också, där man allt som oftast måste köra 200% insats om man vill hänga på. Måste försöka konservera parraformen och även utveckla den framåt, för tillfället är det för mig och laget en sjukt stor medaljchans på OS. Så jag kommer styra om träning och fokusera ännu mer på detta till nästa år. Jag kör ju bara en gren så för mig finns verkligen tiden att fokusera på det. Det är dock ett sjukt tajt format som avgöra på 1/100:s strider, så när man väl står på start på OS så spelar tidigare resultat mindre roll. Det som även är lite synd är att, rankingen på Team event där vi borde vara ett av dom bäst rankade lagen efter senaste årens resultat, men istället går man efter totala världscupens nations cup och då där är vi ett av dom sämst rankade lagen då vi som nation inte är lika stark i fart disciplinerna. Så likt VM och igår får vi alltid tuffast möjliga väg, vilket kanske är bra för att vakna direkt. Men som på OS hade man kanske gärna kunnat dra fördel av en lottning, för att slippa vissa nationer fram mot medaljerna, men tror tyvärr inte det är något dom kommer ändra.

Idag har jag lugnt, ligger på rummet och vilar inför imorgon, kollar herrarnas GS och Damerna SL race. Ganska skönt, även om ljuset som går genom gardinerna gör att man får lite ångest att man ligger inne och inte njuter av vädret utanför. Ska njuta av lite sol vid lunch, men annars är det bäst att stanna borta från solen så mycket det går idag då den tar på krafterna. Imorgon kommer det bli sjukt varmt och solig racedag, så gäller att spara all energi som går. Som igår, jag blir ju svimfärdig att prestera i den värmen.

Gårdagens parra hang, rätt bra lutning och tryck hela vägen.

Vi var lite rädda att röd bana skulle vara snabbare igår, men kändes i slutändan att dom var väldigt jämna.

Lätt snabbaste och skönaste funktionär igår. Älskar den gamla Uvex hjälmen.

Högst upp på pallen

Haha ni skulle hört igår när vi skulle sjunga nationalsången. Svensk som man är våga ingen av oss riktigt trycka på eller höras mest, så blev lite taffat försök där vi dock rädda upp oss lite på slutet och tryckte på.

Härligt gäng!!!

Har en ganska skön singelbryggare på rummet, perfekt att kunna njuta av några extra koppar.

Jag blandar mellan säng och fotölj. Detta är ju en size på rum man gillar, stor dubbelsäng, och plats för alla prylar.

Vädret utanför, där ni ser avståndet till backen här i Aspen Snowmass.