Seger och 6:a!

Sitter på ett hotell nere i Denver och ska flyga hem senare ikväll. Är lite lätt sliten efter att vi var ute och fira säsongen och gårdagen med stora delar av WC gänget som möttes upp här nere. Väldigt trevlig kväll som känns nu.

Haha var någon av oss som beskrev det igår på ett roligt sätt. När säsongen är slut som igår så är det på ett sätt som fredagskänsla delux ggr 100, man stämplar ut och är klar med årets jobb och kan slappna av första gången på väldigt länge. Vilket märks när man träffar alla ute igår också.

Men gårdagen race blev riktigt lyckat, skönt att avsluta på topp. Mitt första åk var inte dåligt men i den mjuka snön hade jag svårt att attackera och kände mig rätt passiv, så till andra åket bestämde jag och min serviceman att byta skidor till en modell jag bara köra några träningsåk på i veckan men gillade direkt. Valde dock att inte tävla på dom då det kändes lite tajt, men till andra åket bestämde vi att det var läge att dra en lite chansning och byta skidor. En chansning som gick hem då jag fick helt annat drag och rörelse på dom i andra åket, krafterna gick mycket lättare åt rätt håll för mig. Små detaljer som gör skillnad.

Så jag är nöjd med gårdagen som sluta upp med en 6:e plats och ett andra åk som var ett av dom bättre. Så jag kan lämna säsongen med en skön känsla. Samma känsla som hela laget kan göra efter igår då Andre tryckte ner sjukt fin åkning och vann. Väldigt kul för Andre och även hela laget att vi får den segern. Ett kvitto inte bara för Andre men tränare och även mig att vi är ett vinnande team.

Jag tror Andre gick upp jämsides med Fredrik Nyberg igår med antal segrar i WC, 7st om jag inte har fel. Sedan är det bara Stenis på herrsidan som har fler, och visst han har rätt många fler, men med andra ord är Andre alltså en av våra mest framgångsrika slalomåkare på herrsidan historiskt sett, vilket är lite häftigt.

Nu ska vi ut och shoppa och få dagen att gå här i Denver, sedan flyga hem mot Europa senare ikväll.

Tidig morgon och på väg mot race igår

Ett målområde som var stekande hett igår. Jag tror vi hade lätt 20 grader där ner, i skuggan, så i solen stekte det på ännu mer.

Så med tanke på vädret och värmen höll det förvånansvärt bra i backen, även om det var utmanande.

På väg upp efter besiktning i andra åket, med nya skidor som service ska sätta på lite bindningar på. Så nya laggen och nästa års design fick helt klart godkänt igår.

Jag fick dra upp och köra ett extra friåk för att köra in mig på laggen inför andra. I dessa förhållande var det ganska skön uppvärmning att komma upp mot toppen av Aspen och njuta av lite friåkning.


Topp 3 i slalomcupen

Ett glatt gän