Äntligen massa snö

Idag fick vi det vi hade väntat på, massa med snö. Så det blev en riktig heldag från 09-17.30 på berget, och då endast med en frukost vid 07.30 som ända i magen till vi kom ner, eller jag fick i mig 0.5cl vatten och en Nocco. På tok för lite, men vi hade för bra för att kunna ta en paus och tiden bara sprang iväg. Så var ett hungrigt med glatt gäng som gled ner där vid 17.30.

Snön idag var så där magiskt lätt som det faktiskt inte är så många dagar på en säsong, den bara rök upp över huvudet, vilket skapar sjukt fina bilder. Tror Oskar fick några väldigt fina idag, kan visa någon av dom ”sämre” imorgon tror jag. Det var dock sjukt varmt idag, så ju längre dagen gick desto längre upp fick vi röra oss. Till slut så var vi uppe på glaciärens topp och upp emot 3500möh och jobba för att snön skulle vara fin och inte solpåverkad. Vi tog även några mindre hiker där uppe, vilket känns fint i lungorna.

Trött, använda men glad efter dagen. Jag får inte många såna här dagar på en säsong, alltså med denna puderkvalite, så gäller att njuta. Vilket jag gör.

Idag var första gången Matterhorn tittade fram, ett speciellt berg alltså, från vissa vinklar ser det så sjukt ut. Kolla näst sista bilden så förstår ni mer.

Henke och jag på väg mot en mindre hike.

Kom på nu, men Henke fick lägga alla förstå spår när vi hika idag. Jag åkte lite snålskjuts och fota bakom istället. Är ju sjukt mycket tyngre att lägga spår. Är nog skyldig Henke en öl.

Jag körde först en linje närmare hit, till höger i bild. Men här är Henke och ni ser hur snön ser ut, sjukt djup.

På väg upp för nästa hike.


Jag spanar ner och försöker se linjen och svängen jag ska lägga framför Oskars kamera.

Henke i en annan bild framför grabbarnas kameror… Sjukt snö alltså

Alex framför Matterhorn, där det som sagt nästan ser ut som en lodrätt vägg.

Bild från igår. Vi bodde i ett av dessa hus uppe till vänster i sluttningen. Casa Vanessa, fina lägenheter nära liften. Kan tipsa om att spana in om ni ska till Zermatt.