Gängåkning

Igår var nog en av säsongens roligast skiddagar och den kom lite från ingenstans… Borde nog inte skriva om första delen, är ändå athlet, dock har jag ju semester just nu. I alla fall, vi var ett gäng på 10pers som drog en riktig spontanare i tisdags kväll. En öl blev till två, tre och sedan typ ett hav av drinkar och fest långt in till småtimmarna. Väldigt trevlig kväll med vänner här i byn… Så vakna framåt 11 tiden på onsdagen men fast besluten att dra upp och åka lite skidor för att få något gjort. Så drog upp mötte upp ett gäng på berget som hittat en fin linje i vårlslasken som nog innehöll 12-15 hopp, klippor och långflyg. Så från 13-tiden fram till stängning vid 16 tiden låg vi och dunka åk på åk, strömåkning och peppa varandra. Var även rätt inspirerande gäng, förutom jag Henke W och några riktigt vassa svenska locals som hängt i Engelberg några år, så var det också Kristoffer Turdell som låg och värmde upp inför Verbier Extrem, friåkningstourens motsvarighet till vår världscupfinal. Turdell ligger i delad ledning där och har chans på att vinna touren, så alltså en av världens bästa friåkare. Så likt Henke en väldigt inspirerande åkare att köra med.

Vilket fall, sjukt glad att jag tog mig ur soffan och kom upp på berget. Den skidglädjen från alla och peppen blir man glad av. Var uppe och körde något liknande idag, men efter några åk kändes det som benen skulle vika sig. Gårdagens, 15 hopp och landningar a 7-8 åk, alltså 110-120 exentriska landningar, hade satt sig i benen. Sjuk trött i benen.

Sedan förra onsdagen har jag kört väldigt mycket skidor vilket börjar kännas i kroppen. Vet ni vad det bästa är, men också är lite jobbigt, en av mina närmsta polare kommer ner ikväll och är på besök över helgen…. Om vi säger så här, Petter är känd att vilja åka mest av alla, nästa mer energi en mig på berget. Så vet inte riktigt hur jag ska orka med det här, måste typ hitta en stand in eller bara hålla tummarna att han fått kontorsben, haha… Nej men skämt och sido, ska bli kul med besök…

När jag skriver att jag har semester så är det lite så. Jag tar dessa två veckor från WC-avslutningen fram tills nu på måndag lite lugnare och mindre strikt mot vad jag brukar leva, ingen träning, mindre strikt kost, någon öl och fest och allmänt mer avslappnat. Men som ni ser samtidigt väldigt mycket skidåkning. Så är ju inte så att jag ligger och degar;)

Som man kan se på bilden här, rätt hårt stora delar av berget, men framåt lunch och hela eftermiddagen blir det varmt och slask, vilket ävend et är kul åkning.

Någon bild från dagens åkning, kul men inte lika kul som dagen innan.


Haha detta är ända bilden från dagen innan där jag häll på att paja det lite, låg mitt i gänget med Turdell i ryggen och tappa balansen i luften. Som tur är man vig och kunde sätta ner landningen på ett ben;)

Ett nöjt gäng lämnar backen.

Gillar den här från i tisdags lunch. Solen gasar så hårt så man vill gömma sig… Jobbigt!