Effektiv förmiddag

Uppe i Lindvallen och tror jag har allt på plats inför imorgon. Har haft dom mesta skidprylarna lite utspridda i bussar efter Aspen, men hyfsad koll nu. Jag ska köra föråk här imorgon på FIS GS-racet. Anledningen att jag kör föråk är för att jag har nästa års GS lagg som jag använt sedan September. Jag kände inte för att byta tillbaka för ett race och att köra med nästa år är lite fusk. För er som inte är insatta så ändras reglerna till nästa år och radien på skidorna går från 35 till 30m på GS skidorna, alltså betydligt mer lättsvängda. Sedan drog jag upp någon dag tidigare för att få hänga med grabbarna lite igen, tänkte laget skulle vara samlat, men visa sig att jag var själv här på start imorgon, så det var ju mindre roligt och inte enligt plan. Jag skulle ju göra GS grabbarna sällskap.

Jag hade annars en skön och effektiv förmiddag i Stockholm. Först träning i Observatorielunden, intervaller uppför i trapporna och lite olika lutningar. Ganska kort pass för jag inte hade så mycket tid. Sedan klipptid innan jag tog en Uber ut till Lidingö för att hämta den bil jag kunde köra till Lindvallen med. Väl ute på Lidingö insåg jag att det ligger ett båtvarv som har en båt jag är lite intresserad av, så drog förbi och spana in den snabbt, sedan förbi hos Recco som har kontor på Lidingö och vi gör en grej med tillsammans med stiftelsen. Sedan full fart in till stan, hämta väskorna, plocka lunchlåda på matdistriktet innan jag drog förbi Lennart & Bror som hade fått en skön laddning med nya kepsar från MM. Skönt att kunna leverera kepsar till en köttbutik.

Så en rätt effektiv förmiddag, skönt att vara tillbaka i stan och köra full fart igen…

Uppvärmning på ”toppen” av Observatorielunden.


Benen känns väl inte jättesnabba för tillfället, lite tungt steg. Har dock rätt stark matchvikt också.

Här den lättare delen av lunden, inte lika brant uppför som trapporna eller sluttningen bakom mig.

Ute på äventyr idag och hamna i ett månlandskap. Sviter efter branden för något år sedan tror jag… Körde faktiskt fel i Västerås, då jag satt och prata telefon och tog av mot typ Avesta istället för Fagersta, så när jag märkte det fick jag ta en avstickare och köra småvägar någonstans där mellan. Garanterat ingen vinnarväg, men kul att se lite nytt och framför allt skönt att komma in på min rätta väg igen. Finns ju typ 10000 vägar till Sälen men jag gillar Västerås, Ludvika, Björbo, Malung bäst.


Framme i Lindvallen och med kommande dagars racebackar framför mig.

Hitta racelaggen för både GS och Slalomen. Lite besviken jag inte har nästa års design även på GS:n, man gillar ju nya prylar, och framför allt näst års, men i och för sig, som jag skrev. Nästa års skidor har gömt sig där bakom sedan September. Tror dock utvecklingen gott fram sedan dess. Är rätt intensiv testning och utveckling nu från alla märken att hitta rätt prylar inför nästa säsong.