Skistar Wintergames

Har slutfört två dagar med föråk på GS tävlingarna här, inte allt för slitsamt så har hunnit med en del träning och annat vid sidan av. Igår kickade dock helgen igång på riktigt, med möten, möten och middagar. Alltid kul att samlas hela laget från juniorer upp till världscup och hänga här i helgen.

GS:n gick relativt bra, är dock en extremt lätt backe och förvånansvärt rakt satt alla dagar, dock skön känsla även om det är svårt att tagga till och trycka på på riktigt när man är föråkare.

Nu är det snart dags att dra upp och köra av dagens slalom som är lite mer prestige för min del. Har ju aldrig lyckats vinna här, Andre har ju för vana att vara rätt stark i denna backe och några år har ju även Axel Bäck prenumererat där fram också. Men nytt försök i år. Dock svårt när man inte känt på slalomkäpp sedan typ dryga två veckor, kommer nog kännas lite ringrostig.

Apropå att ha tid till annat, jag och Saxvall drog igång vistelsen här i Sälen med ett bra träningspass som satte sig rätt fint. Saxvall har ju kört en del crossfit tidigare så han fick ge inspiration till passet då jag ville ha flås och pump. Körde en hel del ”on the minute” grejer, kör två övningar så du är aktiv mellan 30-40 sec, sedan får du vila tills du drar igång på nästa minut. Så ju snabbare du kör ju längre vila får du. Sedan körde vi i 10 minuter, så dom sista minuterna blir rätt jobbiga.

Ursäkta stång och vikter vi använder, men var det vi hade att tillgå. Avsluta dock med en så kallad death by grace, Clean & Jerk tills du inte orkar mer, även här on the minute. Där vi första minuten körde 1 rep, andra 2 osv tills vi avsluta på 13 rep. Så första minuterna får du mycket vila och det inte är så jobbigt, sista seten blir några få sec vila och betydligt jobbigare, eller snare sjukt jobbigt. Blir väl typ över 90 rep på 13 minuter. Lite på gränsen för ryggen, då man sliter lite, men då vi använde 40kg så kändes det som jag klara av det också. Träningsvärken i ryggen har dock suttit fint. Inget jag gör varje dag kanske. Men nu off season är det kul att få leka lite bara.

Start på GS:n, här behöver du faktiskt bra tryck i överkroppen. Rätt platt

Bild från Klas Rockberg från ett av mina GS åk. Jag måste seriöst sluta blåsa upp kinderna, ser ju nästan ganska goo ut.

Vädret har skiftat, mestadels grått men även lite sol.

Haft lite problem med min kamera jag har i backen, några reglage som har slutat funka. Hatar när prylar inte håller som dom ska och framför allt mina kameror.

Vi har ju spridit dessa kepsar i lite lugnt tempo, och gett i utbyte mot en gåva till stiftelsen, nu har vi fått in en ny leverans och snart har jag tid att skicka till ni som är intresserade. Men är du i Sälen och är sugen på en, så säg till mig så ska jag försöka fixa det. Kanske har mer tid imorgon när jag inte tävlar.

Middag igår med hela laget