Powder Alert

Sitter på soffan, dricker kaffe och tittar ute. Regnet bara öser ner och det har gjort hela dagen och sedan det började igår kväll. Regn i byn innebär ju snö på toppen, och även nu då det faktiskt är -8 där uppe. Det ska snöa över en meter närmsta 3-4 dagarna, så med andra ord ett skapligt aprildump som det oftast kommer, precis samma ifjol den här tiden.

Haha, ni har hört detta förut. Mitt dilemma med att åka eller inte åka. Jag har ju lovat mig själv att vila kroppen, eller framför allt är det knät som behöver lite lugn och ro, men det snöfall som kommer in går inte riktigt att missa heller. Idag var jag nära att hoppa in i bilen och dra söderut till Monaco för att inte ha ett alternativ till att kunna åka, men bestämde mig för att stanna ändå. Så planen är istället välja en av dessa dagar och förhoppningsvis få en grym säsongsavslutning på. 1m nysnö är ju ändå ett perfekt sätt att avsluta säsongen med.

Detta är europakarta över snöfallet, och som så många gånger är det Engelberg som ligger högst upp och väntas få mest.

Lite grått och regnigt nere idag, nästan lite mysigt.


Jag har haft några fina träningsdagar nu, där jag känner mig i rätt fin form. Blandar lugn Rehab/Prehab för knät, men några tunga cirklar med styrkeövningar i. Jag ligger i något mellanland mellan säsongerna, skid och fyssäsongen, men ändå kör jag på rätt hårt och jag har inge problem med motivationen. Jag tycker det faktiskt är rätt skönt men framför allt roligt att ta ut mig, pressa mig och trycka pulsen upp mot max. Då mår jag rätt bra… Tur att man är lite konstig, det är en lång sommar framför så den motivationen kommer behövas.

Kaffe, Kaffe, Kaffe…. Men måste bara berätta. Det kaffe jag köpte i Barcelona har gett mig bland dom det bästa Espresso som jag själv gjort. Kör samma malningsgrad jag brukar, vilket med dessa bönor blev riktigt trögt att tränga igenom, så den fick dra upp mot 30-35 sekunder men utan att bli besk, bara fruktig och fint sting i. Drog just en rackare och sa högt till mig själv, ”den där var faaan god”, haha.

En söndagsmiddag, både nyttig, lite onyttigt, men sjukt gott och enkelt. Jag orkade inte handla då det störde lite dagens sporteftermiddag med United-Chelsea och DIF-Elfsborg, så drog ihop det som fanns hemma i kylen. Försöker äta mindre bröd men kunde inte hålla mig från att rosta denna surdeg och ha i botten. Annars, som så ofta, färnkål, broccoli, lök, tomater, avocaddo och scrambled ägg. Toppat med en farligt god chilimajo…