Sug efter mer

Lördag morgon, vädret är strålande ute och det är egentligen den klassiska 80-tals dagen här i byn idag. Alltså, på färgglada kläder och rocka lite åkning med långskidor, samt kanske njuta av dryck här och där uppe på berget. Brukar dra ihop ett bra gäng och vara väldigt kul varje april. Jag har dock bestämt at stanna nere. Min 1-2 dagars åkning blev självklart till 3 dagar och jag kan känna av det lite i knät, alltså vi snackar väldigt lite, men ändå att jag nu ska lyssna på det jag även skrev tidigare. Så lugn med åkningen nu Matte.

Vilket fall, senaste två dagarna har det varit väldigt fint där uppe. Det bästa med April brukar ju dock vara att det inte är något folk, men i torsdags var galet vart alla kom ifrån. Det fanns helt klart fler som inte kände sig nöjda med säsongen. Så alla från hela Zurichområdet kändes som dom kom upp. Igår fredag var mer som det brukar, så då fick vi lite mer fin åkning men också betydligt lugnare som man vill ha det.

Jag är annars så sjukt tacksam med att vara här just nu, få möjligheten till denna åkning så här sent på året, men även gemenskapen och alla kompisar här på byn. När jag är uppe och åker så vill jag bara ha mer, och känner mig långt ifrån klar med säsongen. Det är ett perfekt sätt att ändå avsluta på, peppet på topp och längtan till Augusti och nästa skiddag finns redan där. Jag tror dock gårdagen inte var sista för säsongen, jag väntar lite med att säga sommarlov, ser nämligen att det kommer mer snö i veckan. Så jag faktiskt tror jag kommer få en till fin dag innan jag lämnar in.

Haha lite rolig story om denna bild och dom två nedan. Jag är på väg ut från affären, får ett sms av Enander ”ser du ljuset”, varpå jag skyndar mig ut och hemåt för att titta. Det är så sjukt snygg solnedgång, och jag har självklart ingen kamera med mig som jag annars alltid har. Så jag går hemåt med lite ångest att missa, men för varje steg går jag lite snabbare, och känner att jag faktiskt nästan skulle hinna hem och ut för att fota. Så sista 200m springer jag även, in med kassarna, upp med kameran och springer tillbaka ut. Allt för att försöka få en bil på ljuset, bergen och solnedgången. Jag hinner ju inte komma så långt så får nöja mig här. Bilderna kanske inte var värd stressen, var som vanligt nästan finare live, men jag gillar ändå peppet och suget jag har efter att fota och försöka få bilden.


Ok, först och främst. Dom flest bilder här och ner tagan med min GM5 jag alltid har i backen, är sjukt fläckiga, jag har fått damm på linsen eller sensorn jag inte får bort. Så jag vet och ser, men kan för tillfället inte göra något… Fin morgon i torsdags ändå.

Molnen tätt över byn

Oskar på toppen där vi nog hade -15 i torsdags


Fira en bra dag med en Pavlova hemma. Lite sommarkänsla på den där alltså.

Fredag och ny skiddag

Matte K framför min kamera.

Skottarn i en annan sväng, fin snö och ljus.

och här är skottar lekande kurragömma

Sedan kontrasten nere på byn, där Engelin står och blandar drinkar i solen utanför lodgen.