3D-Alpint

Har haft en jäkligt intressant och rolig dag. Vi har idag kört 3D-Alpint utbildningen och det var kul att se att så många dök upp, tror vi var runt 27 st totalt. Förutom att träffa alla deltagare och höra drivet att försöka lära, snappa upp kunskap och ny inspiration så var det även för mig väldigt lärorikt att va med när Andreas och Seth även förklarar ännu mer teori och principer bakom. Jag och Andreas pratar ju väldigt mkt, men ändå bra att vara med höra och försöka utveckla mig själv ännu mer. Jag kan ju träningen, förstår övningar, vet att det funkar, känner att jag blir starkare och framför allt mår bättre, men jag kan inte i alla lägen själv förklara varför det funkar si och så teoretiskt. Så därför skönt att ha dessa grymma grabbar som kan förklara allt och lite lite vid din sida.

Lyckad dag, där jag nu är ganska trött efter en heldag, så jag ligger på soffan med en rödbetsjuice, kollar serier. Hmm inte super rolig lördagkväll kanske, haha. Men det kommer fler lördagar i sommar.

Längst ner kommer jag även dela en film som jag är lit stolt för att vara lite delaktig bakom, men också för Andreas och Seth, då det är ett rätt intressant och stort uppdrag. Ni kan lyssna själva, men lång story kort. Tyska skidförbundet kontakta mig ifjol och beskrev att dom hade haft långa möten hur dom skulle utveckla sin fys, dom måste göra någonting, skadorna var för många och mycket kändes gammalt. Mycket dom spånat och funderat på var sedan exakt det han såg på min blogg och alla filmer jag la ut. Han fick känslan att vi låg steget före. Vad gör han då, kontaktar mig, är nyfiken, frågar om Andreas och Seth. Flyger senare in dom för en endagars-utbildning och inspiration för hela förbundets tränare förra året. Dom gillade sedan det dom gjorde då så pass mycket att dom delvis ändra om mkt i sin träning på vissa atleter, testa och kände på under året. Efter goda resultat och känsla, så utökade dom i år från en till tre dagars utbildning där Andreas och Seth precis kommit hem ifrån. Jag tycker det är extremt vaket och nyfiket att på ett sätt erkänna att man ligger steget efter, då ta in och lyssna och sedan ta inspiration och lära sig. Tummen upp till Tyskarna där. Lite tråkigare för mig at kunskapen hamnar i konkurrenternas händer, haha det tycker jag dock bara är kul.

Tidig frulle imorse, förberedde dagen lite. Fundera övningar och grejer jag skulle köra. Även lite nöjd med min nya tröja. Just den 3D Performance är en utbildning jag vill gå i höst. Ren och skär som det låter, hur vi optimerar träningen och varför.

Vi körde under dagen egentligen i stora drag, 3h teori, 3h praktik med att känna och testa på rörelser och övningar och sedan 45min där jag blåste ur ett pass med gänget. Ganska svettigt och kul.


Det här är en bra set up, lite kärlek och bli omhändertagen av dessa grabbar;)

Lite rörlighetssnack med syrran. Kul att Janette kom och var med.

Vidare lite sköna sträck

Och pressar. Är svårt att hinna visa allt under en dag, men förhoppningsvis kan man inspirera till viss förbättring och utveckling.