Jäkla rivstart

Vilken jäkla rivstart den här veckan har varit. När jag skämta och skrev att det skulle bli skönt att komma till Sthlm och ”vila”, glöm det… Dom passen vi kört nu ons och tor har varit brutalt jobbiga och jag har fått slita ont. Igår var jag så arg under passet för jag inte tyckte jag leverera på rätt nivå, vilket nog är bra och förhoppningsvis får mig att ta mig vidare. Trots att det är jobbig och gör ont så älskar jag känslan man har när man lämnar passet, du har tagit ut dig till max, det är en speciell men skön känsla efteråt.

Som vanligt när man inte varit i stan på ett tag så är det fullt upp med möten, träffa vänner och styra roliga saker. Igår hade jag en riktigt intressant eftermiddag. Först var jag och styrde med båt för sommaren, mer om det till helgen eller kommande vecka när jag kan visa mer. Men sjukt peppad på det. Hann med en snabb tur igår då jag var ute och testkörde lite… Sedan fick jag ett SMS från Scandinavien Photo där jag förbokat en ny kamera och som kom in igår, så kasta mig i bilen för att hämta upp den. Här någonstans var min peppnivå typ upp i taket. Men även ångesten ganska hög också, blev två ganska stora utgifter efter varandra…Nästan så jag var rädd lycfällan skulle knacka på dörren, haha, skämt och sido. Jag ”jobbar” ju typ med foto, så måste ju ha det bästa, det säger jag till mig själv i alla fall;)

Men lång story kort, ni vet att jag äger många kameror, lite väl många kanske. Jag har senaste året gått i planerna om att sälja min Canon 5D och alla dess objektiv och byta till Sony och deras A7 kamera, men inte riktigt gjort det då jag varit osäker om den håller måttet. Sedan för dryga månaden sedan så släppte Sony nya A9 som klicka i alla boxar på det jag letat efter. Så beställde en direkt. Så inget impulsköp utan något jag tänkt på typ 1 år. Bara för att rättfärdiga köpet lite mer, haha. Så om någon är intresserad av en Canon 5D Mark III som använts väldigt lite så säljer jag den och massa fina objektiv. Så dra mig ett meddelande här bara.

Anledningen jag byter är att jag vill ha en något mindre systemkamera som jag ska använda mer. Vilket A9:an är och nu även har likvärdig prestanda om inte bättre. Så ska bli kul att testa den nu. Den smäller hela 20 bilder per sekund!!! Ni ska höra ljudet på den bildserien, yes;)

Idag var planen träning, ett kort möte innan lunch och sedan golf under eftermiddagen. Men på lunchen kände jag att väggen var nära, träningen hade satt sina spår och jag kände mig rätt stressad i kroppen. Jag orkar rätt mkt men när det blir lite för mkt med allt, så känner jag stressen komma upp. Tror det garanterat är kopplat till allt som hänt senaste året… Så vad gjorde jag då? Jo jag ställde in golfen, tog en extra lång lunch, några koppar kaffe, tog tag i mail och saker som gjorde mig lite stressad eller jag inte hade kontroll på, gick hem la mig på soffan och kolla 4 avsnitt av en serie. Vila och städa, det gillar jag för att känna kontroll. Sedan laga en fin middag. Så nu är jag lugn som en filbunke igen, skönt.

En kort summering av mina 3 pass, denna veckan. Där tiden ni ser på passen är den tid vi blåser på. Som ni ser rätt korta pass, men väldigt intensiva om ni ser pulsen. Jag kommer sällan upp i pulszon 5 som är 90-100% av max. Men denna vecka har jag samlat 18.34 minuter där, 1.07 i pulszon 4, det är rätt stor procent av arbetstiden. Med andra ord rätt jobbiga träningar och berättigad att vara nära väggen.

Är med en blandad känsla man går in här varje morgon

Den blicken säger rätt mycket… Hjääääälp!!!

Den här fick jag vika mig på senare. 25 kg som ska ut i rotation på raka armar, tungt, särskilt då vi gjorde 15 st per sida X 3.

Sjögren, Guter, Helena och coach

På båtäventyr. Trotts dåligt väder lugnt och fint


Vidare till en av mina favoritaffärer. Gillar dock den klassiska vid Norr Mälarstrand bättre.

Ny kamera att packa upp, rätt bra känsla.

Börja enbart med en fast 35 glugg, måste hinna reka av Sonys objektiv och sälja lite innan jag har mage att köpa allt det jag vill ha för att ersätta dagens kameraväska.

En finare kväll igår.

Pascal, där jag gillar att hänga och dricka kaffe.

Deras varmröktalax är fin, väldigt god, kanske lite liten för mig efter träning.

Dagens recovery-midddag, massa goda stekta grönsaker med salmalax, toppat med feta och nötter.