Oaxen och en sista båttur innan snön

Ska försöka skriva detta inlägg lite snabbt, måste styra det sista med packningen inför imorgon, mest ge det några minuter betänketid så allt är med. Tar morgonflyget ner mot Zurich imorgon, sedan vidare till Zermatt. För tillfället lite blandade känslor, känner mig inte riktigt klar med varken träning eller semestern. Men jag har även senaste dagarna hunnit börja ställa om mig och göra mig redo mentalt, så när jag förhoppningsvis på måndag står på snön igen, kommer det kännas bra och väldigt motiverande att dra igång med säsongen.

Har varit ute och bränt lite båt igen idag, men äntligen fick jag sällskap av Christine och Pelle, som körde sjösättning på deras fjordling dom jobbat ett tag på. Dom har senaste dagarna slitit hårt för att hinna köra en dag tillsammans med mig innan jag åker iväg. Vi drog och käka middag på ett ställe som heter The Old Smokehouse, där man kan parka båten precis nedanför och sedan kunde njuta av en fin BBQ middag. Har velat testa ett tag, så kul att hinna med det nu. Tar gärna tips på andra bra middagsställen man kan nå med båten om ni har några smultronställen. Smokehouse bjöd på fint grillat, lite service som kanske inte satt 100 men överlag ett ställe värt att besöka.

Igår kväll var jag ju även på Oaxen Krog, vilket är mitt första besök där. Sjukt härlig smakupplevelse och trevlig kväll med ett bra gäng. Jag är väldigt nöjd, men om man ska jämföra så tycker jag Fäviken var ett strå vassare och bättre helhetsupplevelse. Nästa mission är att testa nya Frantzen som öppnar snart.

Denna vecka har jag ätit på tok för mkt ute, jag har dock upplevt sjukt mkt gott och haft en galen matvecka… Men nu vill bara laga något eget enkelt, kanske lite nyttigare… Synd att det är Schweizisk hotell-mat som väntar närmsta tiden nu bara.

Oaxen, ett ställe man kan ta båten till… Jag letar dock lite enklare ställen;)


Menyn där det var 10 rätter, men även 8 st appetizer som inte är med på menyn.

Käket var öppet, så man kunde spana in lite på allt som gjordes.

Några bilder på dom rätter som gjorde sig bäst på bild


Båtträff! Skönt att kunna lägga till precis nedanför

Ganska cool byggnad som jag kört förbi rätt ofta men aldrig vetat om att det är restaurang.

Snygg inredning och lokal

Grill eller rök man borde köra hemma.

Jag, Helena, Christine och Pelle


Kommer sakna detta lite, navigera hem i sthlms natten

Snabb och lätt båt.