Nu rullar det på

Nu rullar det på för oss, åkning idag också. Jag ska dock passa mig lite nu så jag inte jinxar, kommande två dagar ser lite ostadiga ut vädermässigt. Är konstigt, denna tid här nere brukar var jäkligt stabil med mycket högtryck, men inte nu och senaste två veckorna.

Vilket fall, bra idag också där uppe, lite varmt och mjukt efter någon timme, men ganska lagom att börja med. Jag körde på med både GS och Sl idag igen, ganska skönt att växla mellan så man inte ledsnar och det blir enformigt i friåkningen.

För oss är det nästan exakt samma tränarstab i år, vilket känns jäkligt bra. Ett gäng man känner och är lite inkörd med, så känns som vi har något riktigt bra att bygga vidare från. Känns tryggt så pass. Jag har dock en ny serviceman, som jag kanske kan presentera längre fram när jag har en bättre bild. Men jag skulle säga att det är en av Atomics mest erfarna killar som i år jobbar för mig. Jag är även ensam åkare, vilket jag aldrig tidigare varit med en serviceman. Hans känns i alla fall väldigt lugn och proffsig, bra kille, så en sak jag tror kommer kunna lyfta mig ytterligare med om jag tar till vara på det.

Här är lite bilder från dagen. Där vår fysio Oskar Strandlund, grym kille även om han hjälper FBK Hockey under vintrarna, har fotat dom flesta på mig. Blandning av fysio och bloggfotograf, ganska bra ju;)

Idag skulle det var helt blue bird, men vakna till denna dramatiska utsikt istället.

Kom upp och molnen skingra sig något och det bjöds på mestadels sol.

Redo för första åket i bana för säsongen, kortkäpp fick räcka idag.

Jag och Rudi snackar lite skidor.

Rudi i rygg på mig för att hålla koll på åkningen.

Slalomlaggen på… Jag vet inte om jag får säga det, är ju ändå betald, men jag tycker designen på årets skidor och pjäxor är riktigt snygga. Kollar ner rätt ofta och känner mig sjukt nöjd, haha jag menar det verkligen.

Mattias Rönngren och Strandlund på start.

Nöjd kille;)

Gänget på start med alla tränare och Krille, Gustav och Mattias, Matts är ute på friåkning och Myhrer laddar för Nya Zeeland. Men annars är det vi sex grabbarna som är i WC-laget i år. Lite nytt blod och även gubbar som saknas då Byggis och Anton sluta ifjol. Men ska bli intressant att köra ihop ett litet nytt gäng.

Alltså, denna toppstation är rätt sjukt. Dom håller även på att bygga en ny nu på högersidan från Italien hållet, rätt svårtillgängligt ställe att bygga på.

Ser ju lite sjukt ut att dra hela vägen upp dit utan stolpar, inget för den höjdrädde.

Matts Olsson, känner inte någon som är mer noggrann med sin utrustning. Varje dag torkar han av pjäxorna med handduk, inne och utvändigt, så dom ser ju som nya ut även efter 2-3 månader på snö. Ett riktigt proffs alltså!